Η Ελλάδα απαντά στην Άγκυρα για την καταδίκη των κατασκόπων: «Η δικαιοσύνη μας είναι ανεξάρτητη»

«Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» απαντούν διπλωματικές πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά την προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας που ακολούθησε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων στην δίκη για την κατασκοπεία στη Ρόδο.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές διαμηνύουν ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα».

Η προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην ανακοίνωσή του και παρά το βεβαρυμένο ιστορικό της χώρας, επιχειρεί να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας μετά την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει τους δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

«Καταδικάζουμε την βαριά καταδίκη σε φυλάκιση 5 ετών που ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στο νησί για την υποτιθέμενη κατασκοπεία» ξεκινά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Άγκυρα στην ανακοίνωση της υποστηρίζει, δε, ότι υπήρξαν «αβάσιμες αναφορές» στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετά τη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου τον Δεκέμβριο του 2020 «με στόχο να ασκηθεί πίεση στην κοινή γνώμη και την Δικαιοσύνη»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολιάζει και όσα έγιναν στην τριήμερη δίκη στη Ρόδο αναφέροντας ότι «παραβιάστηκαν όλες οι αρχές του δικαίου τόσο του διεθνούς όσο και του ιδιωτικού. Παραβιάστηκε ακόμα και το δικαίωμα στην υπεράσπιση λόγω των προανακριτικών παραβάσεων. Ο εισαγγελέας και τα μέλη του δικαστηρίου λειτούργησαν με προκατάληψη».

Επιχειρώντας να κάνει, μάλιστα, και μαθήματα δημοσιογραφίας το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι «η δημοσίευση της απόφασης στον ελληνικό Τύπο πριν να ανακοινωθεί από το δικαστήριο αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις παραβιάσεις της διαδικασίας» ενώ η ανακοίνωση καταλήγει ότι «θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα που προβλέπονται από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο για να προστατευτούν τα δικαιώματα του προσωπικού μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα