«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Νότης Μαριάς κατά την ομιλία του στη διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο βουλευτής Ηρακλείου αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν στη Λαμπεντούσα, όπου εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο έχασαν τη ζωή τους και υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λάβει μέτρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα στη χώρα μας λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες. Άλλωστε, οι παράνομοι αυτοί μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στις χώρες του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε., εγκλωβίζονται στην Ελλάδα λόγω ακριβώς των ευρωπαϊκών νόμων και του ‘Δουβλίνο 2’. Οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τη Μάλτα εντείνονται καθημερινά. Για το λόγο αυτό επείγει η χάραξη και εφαρμογή μιας ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία θα στηρίζεται στην επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. και στη δίκαιη κατανομή των μεταναστευτικών ροών και βαρών εντός της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε κράτους, την οικονομική ανάπτυξη και τις δυνατότητές του για ομαλή ένταξη των μεταναστών στις αντίστοιχες κοινωνίες».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Μαριάς επισήμανε ότι πρέπει να καταργηθεί άμεσα το «Δουβλίνο 2».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο τεράστιος αριθμός παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα δημιουργεί εκρηκτικές κοινωνικές καταστάσεις που επιδεινώνονται επιπλέον λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης και της μαζικής ανεργίας, ιδίως των νέων, που έχουν φέρει το μνημόνιο και η Τρόικα με αποτέλεσμα να αξιοποιείται κατά το δοκούν η κατάσταση αυτή από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε επίσης