Η Ελλάδα εξοπλίζεται και οι Τούρκοι αναλυτές αναστατώνονται

«Η Ελλάδα αν δουλεύει χωρίς να κοιμάται και δεν δουλέψουμε καθόλου εμείς τότε μπορεί σε 30 χρόνια να μας φτάσει» υποστηρίζει Τούρκος αναλυτής

Η παρουσιάστρια Σαϊνούρ Τεζέλ (πάνω δεξιά στην κεντρική φωτογραφία) του τηλεοπτικού σταθμού Haber Global της Τουρκίας λέει πως «Σήμερα η Ελλάδα προσφεύγει στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ και αιτία είναι τα ένοπλα Μπαϊρακτάρ ΤΒ2».

Θα μας φτάσουν σε 30 χρόνια, αν…

Και προσθέτει: «Εν προκειμένω η Ελλάδα λέει “Στηρίξτε μας με ένα σύστημα που θα εξουδετερώνει τα τουρκικά ένοπλα ΜΕΑ”».

Στην ίδια συζήτηση, ο καθηγητής Εράι Γκιουτσλουέρ (στη μέση δεξιά της κεντρικής φωτογραφίας) από την πλευρά του αναφέρει ότι «Η Ελλάδα (στο επίπεδο των εξοπλισμών) αν δουλεύει χωρίς να τρώει, να πίνει και να κοιμάται και δεν δουλέψουμε καθόλου εμείς, τότε μπορεί σε 30 χρόνια να μας φτάσει».

«Θα θυμάστε πως αγόρασαν 18 αεροσκάφη Ραφάλ + 6 και τα μισά είναι μεταχειρισμένα. Και σε κάθε ένα από αυτά για να μπορέσει ένας πιλότος να εκπαιδευτεί πρέπει να εκπαιδευτεί τουλάχιστον ενάμιση χρόνο στη Γαλλία» προσθέτει ο τούρκος αναλυτής.

Η δυνατότητα ισχύος της Τουρκίας

Για να συμπεράνει ότι «Γι’ αυτόν τον λόγο η Ελλάδα από τώρα και μετά και με αυτή τη δυνατότητα ισχύος της Τουρκίας, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν σκεφτούμε τις εξελίξεις, να σας το πω καθαρά πλέον, η Ελλάδα δεν έχει άλλη διέξοδο παρά μόνο να εξαρτάται από εμάς».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα