«Η Ελλάδα να γίνει ο τόπος των μεγάλων επενδύσεων»

Μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλε από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της κινεζικής εταιρείας Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην πελαγοδρομεί ανάμεσα σε συζητήσεις στα κομματικά της επιτελεία και να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις ώστε να γίνει η Ελλάδα ο τόπος των μεγάλων επενδύσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. Στο πλευρό του κ. Θεοδωράκη βρίσκονταν κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του κόμματός του, αλλά και ο ίδιος ο κινέζος πρέσβης, Ζου Ξιάο Λι.

«Υπάρχουν πάνω από χίλια άτομα που δουλεύουν εδώ, είναι όλοι Έλληνες, καθώς οι κινέζοι είναι μόνο 7 άτομα που απασχολούνται στη διοίκηση. Υπάρχει πολύς κόσμος που βρίσκει δουλειά εδώ στο λιμάνι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ανέφερε ακόμα πως «η Ελλάδα πρέπει να έχει στόχο να γίνει η Ευρωπαϊκή υπερδύναμη στα βαλκάνια. Η παρουσία της Cosco στο λιμάνι και οι επενδύσεις των Κινέζων στη χώρα μας βοηθούν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.

Ο στόχος είναι διπλός. Από τη μία να παραμείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης. Γι’ αυτό άλλωστε μας θέλουν και οι κινέζοι -ως ευρωπαϊκή δύναμη- και από την άλλη, ταυτόχρονα, να ενισχύουμε όσο είναι δυνατόν τις σχέσεις μας με δυνατές χώρες όπως η Κίνα».

Διαβάστε επίσης