«Η Ελλάδα να μην προσβληθεί, αλλά θα φέρουμε πίσω τους 8 τρομοκράτες»

Προκλήσεων συνέχεια από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη μη έκδοση των οχτώ αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα είπε: «Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε».

«Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της και η Ελλάδα δεν πρέπει να προσβληθεί από αυτό», τόνισε ο ίδιος. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι, μετά την απελευθέρωση των «οκτώ» στην Ελλάδα, η Τουρκία «πάγωσε» τη συμφωνία που είχε με την Αθήνα για την επανεισδοχή προσφύγων, λέγοντας ότι έτσι καταδικάζει την στάση της Ελλάδας. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι το «πάγωμα» της συμφωνίας θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, σε επίπεδο Έλληνα πρωθυπουργού είχε δηλωθεί ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών. «Στο σημείο που βρισκόμαστε οι πραξικοπηματίες προστατεύονται» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «παραβίαση του των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και του διεθνούς δικαίου».

Όπως είπε, «όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, δεν θα τους αφήσουμε. Εμείς θα τους πάμε αυτούς στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι -και ο τρομοκράτης Γκιουλέν- θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το πετύχει. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα