«Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής»

Με τρεις άξονες –εθνικά θέματα, οικονομία και ασφάλεια– και ένα δίλημμα –με τη Ν.Δ. του αύριο ή τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες– η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Με φόντο τον Λευκό Πύργο και ακούγοντας τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας να τον επευφημούν με την ιαχή «νάτος, νατος ο πρωθυπουργός» ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε από τη συμπρωτεύουσα μήνυμα ενότητας και νίκης της «γαλάζιας» παράταξης στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλο μέρος της ομιλίας Μητσοτάκη επικεντρώθηκαν στα εθνικά θέμα που σχετίζονται όχι μόνο με το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και των σχέσεων της Ελλάδα με την Αλβανία και τη Τουρκία. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε ιδιαίτερη μνεία στα θέματα της οικονομίας και της ασφάλειας.

“Πολίτες της Θεσσαλονίκης, Περήφανοι Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε, η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

«Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη, αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής», είπε.

Συμφωνία των Πρεσπών: “Ο Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι”

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμφωνία των Πρεσπών. «Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα Κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα. Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδονες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι», υπογράμμισε.

“Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι . Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου”.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος των της γαλάζιας παράταξης τόνισε: “Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας”.

Βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ

“Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας γιατί σύνορα υπάρχουν και δεν είναι μια γραμμή στο χάρτη”, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”.

Το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Ύστερα από 4 χρόνια οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δρόμο που θέλουν για τη χώρα. Η ψήφος είναι βαριά όπως βαριά είναι και η ευθύνη κάθε ψηφοφόρου ξεχωριστά. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή το διχασμό; Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Γι’αυτό δεν έχουν θέση χαμένες ή χαλαρές ψήφοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα ή ίσες αποστάσεις. Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα οικονομία και η προστασία από τους εγκληματίες

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: “Οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Με νέες καλοπληρωμένες δουλειές. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από τη βία των μολότοφ. Η ασφάλεια δικαίωμα όλων και πρώτα από όλα των παιδιών που πρέπει να σπουδάζουν χωρίς κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια. Γι’ αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη.

“Μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθούς και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους  σε μόνιμη βάση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο αγώνας μας είναι για τη νεολαία»

«Πρώτα απ’όλα ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία, για να έχετε ένα μέλλον καλύτερο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επεσήμανε ότι επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να «κλείσει μια μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 χρόνια».

«Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Συνάντησα χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν στην κρίση. Είδα και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, επεσήμανε ότι «οι Έλληνες δεν θέλουν να περνάει η ζωή μπροστά τους και να νιώθουν αμέτοχοι. Ξέρω πως νιώθουν ότι μπορούν να πάρουν ξανά τα πράγματα στα χέρια τους. Αυτό το οδοιπορικό στα σπλάχνα της Ελλάδας, αυτή η πορεία με το λαό με έκανε πιο δυνατό, πιο σίγουρο για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε».

«Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 γυρίζουμε σελίδα»

«Η ΝΔ έχει ένα έτοιμο κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Η ΝΔ οργάνωσε ειδική ημερίδα για τις υποδομές στην οποία η Β. Ελλάδα είχε τη δική της θέση. Η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας με την Εγνατία. Θα δουλέψουμε με την περιφέρεια. Η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει κέντρο παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Το αύριο της χώρας αρχίζει τώρα. Ξημερώνει την Κυριακή. Είναι στο χέρι μας. Μέχρι και σήμερα οι αντίπαλοί μας, μας λένε με το τρόπο τους “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 γυρίζουμε σελίδα . Και αυτή την καινούργια σελίδα της Ελλάδος πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τι προηγήθηκε της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Λίγη ώρα πριν το ξεκίνημα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρικτές και στελέχη του κόμματος, γέμισα την Α προβλήτα του λιμανιού κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα δεξιά και αριστερά από την εξέδρα όπου θα πραγματοποιήσει την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έχουν τοποθετηθεί πανό με συνθήματα.

Ένα χαρακτηριστικό της προγραμματισμένης ομιλίας είναι ότι μέλη της ΟΝΝΕΔ φορούσαν μπλούζες με στάμπα “The north remembers” υπενθυμίζοντας ότι ο “Βορράς θυμάται”, κάνοντας σαφή αναφορά στην αντίθεσή τους με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, ξεχώρισε και ένα πανό γράφοντας «ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ» δείχνοντας έτσι ο λαός της συμπρωτεύουσας την στήριξη του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΟΜΙΛΊΑ

Διαβάστε επίσης