Η Ελλάδα του Αστέριου στο Google

Στον μαθητή Αστέριο Ρέυνικ από το 2ο Δημοτικό Σχολείου του Λιτόχωρου είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, το οποίο απεικονίζει το σκίτσο που είχε σχεδιάσει με τίτλο «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα».

Ο μικρός μαθητής είναι ο νικητής του διαγωνισμού «Doodle 4 Google» με θέμα «Η Ελλάδα μου» και θα κοσμεί την κεντρική σελίδα της Google όλη τη σημερινή ημέρα.
Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών. Σκοπός του ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν  «Η Ελλάδα μου» και θα έπρεπε το doodle το οποίο θα σχεδιάσουν οι μαθητές να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα.

Το λογότυπο του Αστέριου ξεχώρισε ανάμεσα σε 60 συνολικά doodle, που είχαν περάσει στην τελική φάση.
«Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα» είπε ο μικρός μαθητής.

Βασικό στοιχείο του doodle που διακρίθηκε είναι η θάλασσα, η ελληνική σημαία και ο σταυρός. Ο συνδυασμός με τη θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα και τη μικρή βαρκούλα δημιουργούν μια εικόνα για μια άλλη Ελλάδα, βγαλμένη από το μακρινό παρελθόν μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού παιδιού.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε τέσσερις ηλικιακές ομάδες, στις οποίες είχαν χωριστεί τα έργα των μαθητών: 1η-3η δημοτικού, 4η-6η δημοτικού, γυμνάσιο και  λύκειο.
Στη συνέχεια ένας από αυτούς αναδείχθηκε ο εθνικός νικητής.

Z.E.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Νικητής «Doodle 4 Google» (1η-3η Δημοτικού) – Η Ελλάδα μου, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ, 2/θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πατρών

2os nikitis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νικητής «Doodle 4 Google» (Γυμνάσιο) – Ηλιοβασίλεμα αλλά Ελληνικά, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, Γυμνάσιο Κομποτιού Άρτας

 

 

3os nikitis

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Νικητής «Doodle 4 Google» (Λύκειο) – Ελλάδα, η μητέρα κάθε πολιτισμού, ΕΛΕΖΙ ΓΚΕΡΑΛΝΤ, 1ο Γενικό Λυκείο Κομοτηνής

 

4os nikitis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα