Η ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο άρσης βαρών

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία της εθνικής ομάδας άρσης βαρών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί τον Νοέμβριο (1-10/11) στο Ουζμπεκιστάν.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από έξι αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στις νέες κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα την ελληνική αποστολή, αποτελούν οι Θοδωρής Ιακωβίδης (89κ.), Δημήτρης Γεωργούλης (67κ.), Γιώργος Μαρκούλας (96κ.), Κωνσταντίνα Μπεντέλη (55κ.), Μαρία Πιπιλιαρίδου (49κ.) και Ελένη Κουρτελίδου (71κ.).

Ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής Λάκης Προκοπίδης αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής των αθλητών σχολίασε: «Σε συνεδρίαση τoυ Δ.Σ. και μετά από εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, ορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες συμμετοχής της Ομοσπονδίας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών(1-10/11/18).

Βασικό κριτήριο επιλογής των αθλητών, ορίστηκε το αγωνιστικό τεστ στις 10-9-18. Η επιλογή των αθλητών και αθλητριών, έγινε σύμφωνα με τις νέες κατηγορίες της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά και τον νέο τρόπο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο. Ως βασικό εργαλείο αξιολόγησης  των επιδόσεων των αθλητών αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί, το νέο σύστημα (Robin point) της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με βάση το οποίο θα γίνει και η διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα