Η εντολή του Τραμπ για την Τεχνητή Νοημοσύνη που τρομάζει τους πάντες

Με εντολή του, ο Ντόναλντ Τραμπ ζωντανεύει τους φόβους εκατοντάδων συγγραφέων, σεναριογράφων και ανθρώπων της επιστήμης. Τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο Αμερικανός πρόεδρος, με εκτελεστικό του διάταγμα, έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να μετατρέψει σε προτεραιότητα την επίτευξη προόδου στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο όπου η κυριαρχία των ΗΠΑ ενδέχεται να απειληθεί από την Κίνα.

Το προεδρικό διάταγμα καλεί την «ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αφιερώσει όλους της τους πόρους» προκειμένου να συμβάλλει η χώρα να παραμείνει στην πρωτοπορία ως προς την ΤΝ. «Οι Αμερικανοί επωφελήθηκαν τρομερά διότι υπήρξαν προάγγελοι και πρωτοπόροι διεθνώς στην ανάπτυξη της ΤΝ», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

«Ωστόσο, δοθείσης της ταχύτητας με την οποία προχωρά η καινοτομία στην ΤΝ, δεν μπορούμε να τηρούμε παθητική στάση και να υποθέτουμε ότι η κυριαρχία μας είναι εγγυημένη», συνεχίζει το κείμενο.

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας δεν γίνεται λόγος για κάποιο ποσό που θα δαπανηθεί, ούτε περιγράφεται κάποια στρατηγική για την ανάπτυξη της ΤΝ από μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης