«Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία “κόκκινη γραμμή” για την Ε.Ε.»

«Κόκκινη γραμμή» αποτελεί για τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δηλώνει ότι «θα σημάνει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Μία δήλωση, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, που έρχεται ως απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν πως αναμένει ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη διεύρυνση των προεδρικών εξουσιών. Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως είναι αντίθετος με τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, έστω κι αν παραμένουν στάσιμες για πολλά χρόνια.

«Είναι μια λάθος συζήτηση. Δεν έχει νόημα να θέλουμε να την ηρεμήσουμε σταματώντας τις διαπραγματεύσεις που δεν γίνονται έτσι κι αλλιώς», είπε. Η ένταξη της Τουρκίας θα αποτύχει, σε μια τέτοια την περίπτωση, όχι λόγω των Ευρωπαίων αλλά «λόγω έλλειψης διάθεσης των Τούρκων να εφαρμόσουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα