Η επανεμφάνιση, ο χρησμός και οι επισημάνσεις

Η δήλωση - χρησμός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη

Μετά από χρόνια και καιρούς… Αυτό μου ήρθε στο μυαλό, διαβάζοντας μία παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από χρόνια και ζαμάνια, που λέει ο λαός μας. Και με μία δήλωση-χρησμό πρότεινε να συμφωνήσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μάλιστα, ο κ. Αλογοσκούφης βλέπει ομοιότητες στη σημερινή εποχή με τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση τού 2008-2009, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση χρέους του 2010. Κι όπως υποστήριξε, «η αποτελεσματική αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της σημερινής κρίσης, όπως η ανάγκη αναδιάρθρωσης του παραγωγικού προτύπου της χώρας και η ανάγκη μείωσης του επιπλέον δημοσίου χρέους που δημιουργείται λόγω κρίσης, θα απαιτήσει ένα πρόγραμμα σταδιακής διαρθρωτικής και δημοσιονομικής προσαρμογής. Και για να αποδώσει ένα τέτοιο φιλόδοξο πρόγραμμα, θα χρειασθεί συνέχεια και συνέπεια που υπερβαίνει μία ή δύο κυβερνητικές θητείες».

Να καταθέσω δύο ενστάσεις: Η κρίση του 2010 στην Ελλάδα δεν οφείλεται πρωτίστως στη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά σε δικά μας λάθη και σε δικές μας παραλείψεις. Κι επίσης, τότε δεν υπήρχαν τα εργαλεία και όλοι ήταν χαμένοι στο διάστημα.

Τουναντίον, τώρα υπάρχουν πολλά χρήματα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα