Η επιστολή – φωτιά στην Όλγα Κεφαλογιάννη

Αγανακτισμένη από τις τακτικές της κυβέρνησης και την απόφαση να βγουν στο σφυρί οι μεγαλύτερες ομορφιές της χώρας μας, που δεν είναι άλλες από τις υπέροχες παραλίες της, η Phyllida Lloyd ξεσπά: «Είναι αδιανόητο να ιδιωτικοποιηθούν οι εκπληκτικής ομορφιάς ακτές σας».

Η σκηνοθέτιδα της ταινίας «Mamma Mia», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν σε Σκόπελο και Σκιάθο, ταξίδεψε τις ομορφιές της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο και βοήθησε με τον δικό της τρόπο στην προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Τώρα θεωρεί χρέος της να προειδοποιεί πώς οι πλειστηριασμοί των αιγιαλών θα είναι η καταστροφή μας και αποφάσισε να στείλει γράμμα με το «δριμύ κατηγορώ» της πάνω στο εν λόγω ζήτημα στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε την επιστολή:

«Ως σκηνοθέτιδα του μιούζικαλ “Mamma Mia”, με πρωταγωνίστρια τη Meryl Streep, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ έντονα σχετικά με τις τελευταίες προτάσεις περί ιδιωτικοποίησης των ακτών σας. Είναι αδιανόητο για όσους από εμάς συνδέθηκαν με την ταινία (και αισθανόμαστε περήφανοι που εξυμνήσαμε τα υπέροχα νησιά της Σκοπέλου και της Σκιάθου) ότι οι εκπληκτικής ομορφιάς ακτές σας θα μπορούσαν να “βγουν σε πλειστηριασμό” κατά αυτόν τον τρόπο. Όλος ο κόσμος βλέπει την Ελλάδα ως έναν από τους τελευταίους παρθένους προορισμούς, κάτι που αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα και σε συνδυασμό δε με τη μεγάλη αρχαιολογική ιστορία, εξασφαλίζει στον τόπο μια θέση ανάμεσα στους επίγειους παραδείσους.

Κινηματογραφήσαμε στην Ελλάδα επειδή προσφέρει αυτή την ομορφιά, ποτέ ωστόσο δεν σκεφτήκαμε τις ακτές αυτές γεμάτες με ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις. Από τη στιγμή που ξεπεραστεί αυτή η γραμμή δεν υπάρχει επιστροφή, όπως έχουν αποδείξει παραδείγματα φρικτών ακτογραμμών σε χώρες της Ευρώπης. Αναγνωρίζω την καταστροφική οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει αρνητικά την Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι το να διακινδυνεύσετε την εμπορευματοποίηση αυτής της μοναδικής συνεισφοράς σας στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, θα αποφέρει βραχυπρόθεσμα κέρδη και μακροπρόθεσμη καταστροφή, τόσο για το μέλλον της χώρας σας όσο και για ολόκληρο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα