Η ΕΠΟ αλλάζει την προκήρυξη του κυπέλλου

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ ΕΠΟ, SL1 και Ένωσης SL2-FL με θέμα συζήτησης τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν προκύψει στο θεσμό του Κυπέλλου από το lockdown που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, αλλά και του γεγονότος ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.

Είναι προφανές πως το αρχικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδος είναι αδύνατον να ακολουθηθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες και κρίνεται ανέφικτο να διεξαχθεί η διοργάνωση σύμφωνα με την προκήρυξη, δηλαδή με ομίλους.

Ήδη το χρονοδιάγραμμα για την 3η φάση, όπου προέβλεπε είσοδο στο θεσμό των ομάδων της FL στις 18 Νοεμβρίου έχει πέσει έξω. Ασφαλώς τα ίδια ισχύουν και για τις ομάδες της SL2, οι οποίες σύμφωνα με το αρχικό πλάνο θα έμπαιναν στη διοργάνωση στην 4η φάση, στις 2 Δεκεμβρίου, κάτι πλέον απίθανο, δεδομένου ότι δεν έχει καν δοθεί το “πράσινο” φως για την πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Πλέον αναζητείται νέο σύστημα διεξαγωγής και ημερομηνίες από την ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να έρθει ασφαλώς σε συνεννόηση με τον τηλεοπτικό πάροχο που έχει πάρει τα δικαιώματα, την Cosmote ΤV. Εκ των πραγμάτων αναμένονται νέες επαφές το επόμενο διάστημα της ΕΠΟ με τις διοργανώτριες αρχές των τριών επαγγελματικών κατηγοριών και ασφαλώς με την Επιτροπή Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα