«Η εποχή άλλαξε… Να συνεργαστούμε…»

Παρέμβαση για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς κάνει, για πρώτη φορά, ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος προειδοποιεί ότι το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές πρέπει να κερδίσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνει λόγο για πρώτη φορά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» για «Προοδευτική Αριστερά” και αναφέρει: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει προοδευτική Αριστερά των χρήσιμων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και όχι της επανάληψης του χθες».

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο υπουργός δεν απαξιώνει την κίνηση των «58» και την προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ με κινήσεις και κόμματα όπως αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου. «Το ΠΑΣΟΚ έχει συρρικνωθεί. Δεν είναι εύκολο να συνεχίσει σαν να μην τρέχει τίποτα. Βασικό ζητούμενο είναι να δει όλους όσοι έχουν κοινές αρχές και βάσεις και μπορούν μαζί να συνθέσουν την παράταξη. Αυτοί είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη Νέα Ελλάδα, οι ονομαζόμενοι «58», είναι άλλοι φορείς και προσωπικότητες; Η εποχή άλλαξε, προσπαθούμε να συνεργασθούμε», αναφέρει.

Ακόμη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει πως είναι απόφαση η παραμονή στην ευρωζώνη και την ΕΕ, αναφέροντας ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη «με το σπαθί της» καθώς ξαναέδειξε το δρόμο της Ευρώπης με κάθε κόστος.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των διοδίων, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε πως ο κόσμος έχει δίκιο να δυσανασχετεί. «Το κόστος μετακίνησης, όχι τα διόδια, είναι στην Ελλάδα ακριβό», αλλά αναφερόμενος στο κόστος των αυτοκινητόδρομων πρόσθεσε πως «Οσοι λένε να πληρώσει το κράτος, δεν καταλαβαίνουν ή κοροϊδεύουν. Τα διόδια πάνε στη συντήρηση και την κατασκευή των δρόμων, στην ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων. Αυτά τα έργα πρέπει με κάθε κόστος να επαναρχίσουν».

Διαβάστε επίσης