Η Ερμού ανήκει στους δρόμους με τα πιο..τσουχτερά ενοίκια παγκοσμίως

Σε παγκόσμια λίστα κατατάσσεται στη 14η θέση

Ραγδαία αύξηση καταγράφουν τα ενοίκια στις βασικές εμπορικές πιάτσες της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη σχετική λίστα που επιμελείται σε ετήσια βάση ο διεθνής όμιλος παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield στην 14η θέση σκαρφάλωσε φέτος η Ερμού στην παγκόσμια λίστα με τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους, έχοντας κερδίσει μία θέση σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Κόζγουεϊ Μπέι του Χονγκ Κονγκ (25.965 ευρώ/τ.μ.), ενώ ακολουθούν η Απερ Φοφθ Άβενιου της Νέας Υόρκης (21.295 ευρώ/τ.μ.) και η Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου (16.222 ευρώ/τ.μ.).

Τα ενοίκια

Σύμφωνα με έκθεση της Cushman & Wakefield – Proprius, στην Ερμού στο κέντρο της Αθήνας τα ενοίκια διαμορφώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2019 στα 285 ευρώ/τμ τον μήνα καταγράφοντας αύξηση 9,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 12,5% κατέγραψαν τα ενοίκια των καταστημάτων στην Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα όπου διαμορφώθηκαν στα 135 ευρώ/τμ τον μήνα. Σημαντική ανάκαμψη καταγράφουν τα ενοίκια στην Τσακάλωφ στο Κολωνάκι τα οποία φθάνουν τα 100 ευρώ/τμ τον μήνα, σημειώνοντας αύξηση 11,1% μέσα σε ένα χρόνο. Πιο ήπιες αυξήσεις καταγράφονται στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά (6,3% στα 85 ευρώ/τμ τον μήνα) και στην Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά (4,3 ευρώ στα 120 ευρω/τμ τον μήνα).

Διαβάστε επίσης