Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να πλήξει την ελευθερία του Τύπου

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να πλήξει την ελευθερία του Τύπου, και τάσσεται απέναντι στη βιομηχανία αγωγών κατά δημοσιογράφων. Αιτία για την έκδοση ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, στάθηκε η αγωγή που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων Ιωάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις αγωγές του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  κατά των δημοσιογράφων Ιωάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου, εκφράζει για μια ακόμη φορά την έντονη αντίθεσή του για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που καταφεύγουν σε αγωγές κατά δημοσιογράφων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα και επαναλαμβάνει τη πάγια θέση του για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, ώστε να παύσει, επιτέλους, η βιομηχανία αγωγών, που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι τα θέματα που προκύπτουν από την δημόσια κριτική, η οποία πρέπει πάντα να στηρίζεται στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ, δεν πρέπει να επιλύονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα