Η φάση του Παναθηναϊκού που μπλόκαρε το VAR

Μπορεί μια φάση να βγάλει νοκ άουτ ολόκληρο το σύστημα του VAR; Μάλλον μπορεί, αν κρίνει κανείς από τις δικαιολογίες του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθυστέρηση που σημειώθηκε στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Στην εβδομαδιαία ανάλυσή του ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αναφέρθηκε στην τετράλεπτη καθυστέρηση που υπήρξε στην εξέταση της φάσης από την ομάδα VAR (Ευαγγέλου, Απτόσογλου), τονίζοντας πως αυτή οφείλονταν στο γεγονός ότι ένας επιτιθέμενος του Παναθηναϊκού κάλυπτε τον προτελευταίο αμυντικό του Παναιτωλικού και ως εκ τούτου ο VAR δεν είχε ξεκάθαρο σημείο αναφοράς για να εφαρμόσει την τρισδιάστατη τεχνολογία.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔ τόνισε πως ο VAR προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αρκετές κάμερες, αλλά καμία δεν του έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσει την τεχνολογία γραμμής. Κατόπιν τούτων η ομάδα VAR κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο βοηθός διαιτητής είχε κάνει λάθος στην υπόδειξή του για οφσάιντ.

Η ΚΕΔ επισημαίνει ότι αυτές είναι σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό οι αξιωματούχοι του αγώνα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις χωρίς τη χρήση του VAR, ακριβώς γιατί μπορεί να συμβούν και τέτοια περιστατικά. Στην ουσία της φάσης, δηλαδή στην υπόδειξη του οφσάιντ, η ΚΕΔ συμφωνεί με τον βοηθό και τον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα