Η FIFA πληρώνει…

Λίγες ημέρες πριν ήρθε ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Σάμι Κεντίρα στη φιλική αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ιταλία που «τάραξε» τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι, αφού θα στερηθεί τις υπηρεσίες του διεθνούς μέσου ως το τέλος της σεζόν. Αυτός, όμως, δεν ήταν ο μοναδικός σοβαρός τραυματισμός της περασμένης Παρασκευής, αφού και η Τότεναμ υπέστη «πλήγμα» με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο διεθνής Δανός μέσος τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο, στη φιλική αναμέτρηση της Δανίας με τη Νορβηγία, και θα μείνει εκτός δράσης για λίγο περισσότερο από έξι εβδομάδες, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στην Αγγλία. Γεγονός που αν μη τι άλλο προκάλεσε έντονο «πονοκέφαλο» στον προπονητή της Τότεναμ Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες ενός εκ των βασικών του παικτών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, βάσει της νέας διάταξης, η Τότεναμ θα αποζημιωθεί για τον τραυματισμό του Έρικσεν, για τον οποίο δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι 13,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αγοράσει από τον Άγιαξ. Συγκεκριμένα, η FIFA θα καταβάλει στον αγγλικό σύλλογο το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την απώλεια του Έρικσεν. Γεγονός που δεν ανακουφίζει τον Βίλας Μπόας, αλλά επιστρέφει στα ταμεία των «πετεινών» ένα μέρος από τα χρήματα που πλήρωσαν για να κάνουν δικό τους τον παίκτη.

Διαβάστε επίσης