Η Φώφη φόρεσε την μάσκα του Τσίπρα κι επιτίθεται στον Κυριάκο

Θεωρεί ότι το Μαξίμου θέλει να την ρίξει από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ισχυριζόμενη ότι η δημοσκόπηση ήταν καθοδηγούμενη

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll που έδειξε την κατάσταση που επικρατεί στην βάση και για την οποία κωφεύει η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά εξακολουθεί να προκαλεί νεύρα στην Χαριλάου Τρικούπη. Έτσι, λοιπόν, για να δικαιολογήσουν τα χαμηλά ποσοστά της κ. Γεννηματά ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, αποφάσισαν να φορτώσουν την δημοσκόπηση στο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα κόβουν όλες τους διαύλους επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ με το πρωθυπουργικό μέγαρο, ως αντίδραση στην υπονόμευση της κ. Γεννηματά. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται όλοι οι άνθρωποι της. Μάλιστα θεωρούν ότι η υπονόμευση της Φώφης Γεννηματά ότι εκπορεύεται από ανθρώπους δίπλα και πέριξ του πρωθυπουργού. Δηλαδή φωτογραφίζουν την τρόικα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Προφανώς στην ίδια ομάδα εντάσσουν και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Βέβαια οι φωστήρες της Χαριλάου Τρικούπη νομίζουν ότι το κόμμα τους είναι το επίκεντρο της γης, κάτι σαν ο πολιτικός ομφαλός της γης, όπως θεωρούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τους Δελφούς.

Ύπουλα χτυπήματα

Βέβαια μπορεί η κ. Γεννηματά να έβαλε λουκέτο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η ΠΑΣΟΚικη πονηριά δεν έχει ενταφιαστεί. Τουναντίον ζει και βασιλεύει. Και γι’ αυτό διαρρέεται με ύπουλο τρόπο, ότι «ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του επιθυμούν την μετατροπή του ΚΙΝΑΛ σε δορυφόρο της Ν.Δ. και γι’ αυτό με έξωθεν παρεμβάσεις, επιδιώκουν να ελέγξουν εάν είναι δυνατόν και την εκλογή ηγεσίας».

Ο κάθε νοήμων άνθρωπος θα θεωρούσε πως οι εξηγήσεις που δίνουν οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά είναι επιεικώς αστείες. Όμως επειδή είπαμε ότι οι ΠΑΣΟΚοι είναι πονηροί, ο στόχος των επικοινωνιολόγων της Χαριλάου Τρικούπη είναι με τις συγκεκριμένες διαρροές να πλήξουν τους αντιπάλους της Φώφης ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Με αυτό τον τρόπο ίσως νομίζουν ότι θα συγχωρήσει η βάση στην Φώφη Γεννηματά το λουκέτο που έβαλε στο ΠΑΣΟΚ.

Κι επειδή το τριώδιο φαίνεται ότι ήρθε νωρίτερα στο ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά αποφάσισε να ντυθεί Τσίπρας. Γι’ αυτό και ξεκίνησε ολομέτωπες προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού. Μάλιστα όπως λένε πολιτικοί αναλυτές περιμένουν το επόμενο διάστημα να γίνει ακόμη πιο σκληρή και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θα ξεκινήσει κι αυτή του παραμύθια.

Προς το παρών κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάσταση της πανδημίας». Μεταξύ άλλων στην ερώτηση αναφέρει ότι «επί πολλούς μήνες -και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις- η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας -παρά τις συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις που καταθέσαμε. Οι νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID-19 προήλθαν κυρίως από δωρεές και από μετατροπή άλλων χώρων των δημοσίων νοσοκομείων σε ΜΕΘ εκτάκτου ανάγκης. Ενώ οι προκηρύξεις για τη στελέχωσή τους έγιναν μόλις τον Νοέμβριο με μεγάλη καθυστέρηση. Τα νοσοκομεία αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας και ανικανότητας, είναι τα τραγικά φαινόμενα που παρουσιάσθηκαν ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και όλη τη Βόρεια Ελλάδα».

Στην ερώτηση της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ότι «η Κυβέρνηση δεν είχε γνώση της επιδημιολογικής κατάστασης κάθε περιοχής. Και προκύπτει πως δεν διαθέτει σχέδιο για ένα ασφαλές άνοιγμα όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν. Δεν έχει προετοιμασθεί για τα απαραίτητα μαζικά τεστ για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων, την πλήρη ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, την αποτροπή του συνωστισμού σε μέσα μεταφοράς και σχολεία».

Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο

Ανεξάρτητα από τις αλλαγές στρατηγικής της κ. Γεννηματά, όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής περί των εσωκομματικών του ΚΙΝΑΛ, η εσωστρέφεια έχει ήδη εγκατασταθεί. Ήδη αρκετοί προβληματίζονται για την αλλαγή στάσης και από την προγραμματική και σοβαρή αντιπολίτευση επιλεχθούν οι εξαλότητες.

Την Πέμπτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον. Όχι μόνο από την τοποθέτηση της κ. Γεννηματά, όσο και ως προς τις τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα