Η φτώχεια φέρνει… αποχωρήσεις

Μία… ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγαν και στην αγαπημένη ελληνική ταινία, είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους πήγε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου με τον δικηγόρο του, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα των απλήρωτων ενοικίων που ανέρχονται σε περίπου 500.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες ανέβηκαν στον 5ο όροφο στο γραφείο του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Nίκου Σαλαγιάννη, όπου έλαβαν διαβεβαιώσεις πως εντός του επόμενου τριμήνου θα γίνει διακανονισμός και αποπληρωμή των οφειλομένων, όπως και ότι το κόμμα θα αποχωρήσει από το κτίριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαλαγιάννης δεσμεύτηκε ότι κάποια χρήματα θα καταβληθούν άμεσα (μέχρι τις 25 Μαΐου). Ο ιδιοκτήτης και ο δικηγόρος του φυγαδεύτηκαν από το υπόγειο του κτιρίου προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από δημοσιογράφους και άλλα στελέχη του κόμματος.

Την ίδια ώρα, οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε αναζήτηση άλλου χώρου προκειμένου να μεταστεγαστεί το κόμμα. Αυτός ο χώρος θα είναι πιθανότατα τα ιστορικά γραφεία του Κινήματος στην Χαριλάου Τρικούπη, αν και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ηλεκτρονική «Α» με στέλεχος της «πράσινης» παράταξης ειπώθηκε ότι θα εξεταστούν και άλλοι κτίρια. Για την… ιστορία, πάντως, να αναφέρουμε πως το ενοίκιο στην Χαριλάου Τρικούπη δύσκολα θα ξεπεράσει τις 5.000 ευρώ τον μήνα, όταν στην Ιπποκράτους χάρη στη… δεινή διαπραγματευτική ικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου ανέρχονταν σε 67.000 ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα