Η γαλλική ακροδεξιά, απέκτησε εκπροσώπους στη Γερουσία

Δεν έχουν τέλος τα πλήγματα για τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς η επικράτηση της Δεξιάς στη γαλλική Γερουσία είναι καθολική, ενώ πρωτοφανής είναι και η επιτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για τη μερική ανανέωση της σύνθεσης του Σώματος που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, αν και η Δεξιά που βρίσκεται στην αντιπολίτευση επικράτησε των σοσιαλιστών, μεγάλη νικήτρια ουσιαστικά θεωρείται η Μαρίν Λεπέν, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματός της κατάφερε να εκλέξει δύο γερουσιαστές στη νοτιοανατολική Γαλλία, με την ίδια να κάνει λόγο για μια «ιστορική νίκη».

Η Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), του πρώην πρόεδρου Νικολά Σαρκοζί, και οι κεντρώοι του σύμμαχοι του κόμματος Ενωση Δημοκρατών και Ανεξάρτητων (UDI) κατέγραψαν ένα προβάδισμα 10 – 20 εδρών, βάση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων στο τέλος του δευτέρου γύρου.

Τα δύο κόμματα (UMP- UDI) δεν χρειαζόταν παρά να αποσπάσουν 7 έδρες από την Αριστερά προκειμένου να συγκεντρώσουν την απόλυτη πλειοψηφία των 175 εδρών επί των συνολικά 348.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα