Η Γεροβασίλη κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για… άκρατο λαϊκισμό

«Στο αυριανό Eurogroup θα δοθεί θετικό σήμα, ώστε με τις απαραίτητες συγκλίσεις στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία».

Αυτή είναι η εκτίμηση της Όλγας Γεροβασίλη για τη δεύτερη αξιολόγηση, με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι διαπραγματεύσεις, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, προχωρούν, σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στα περισσότερα ζητήματα» ενώ «η κύρια απόκλιση εντοπίζεται σε ζητήματα που αφορούν στις εμμονές του ΔΝΤ και, κυρίως, στα ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Την ίδια ώρα εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, ζητώντας ρεβάνς για τις απανωτές πολιτικές και ιδεολογικές του ήττες». «Είναι εικόνα πολιτικών παραγόντων που δεν αντέχουν πια να είναι εκτός εξουσίας. Οι ηθικές και πολιτικές προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ληγμένες επιταγές χωρίς αντίκρισμα», αναφέρει η ίδια, προσθέτοντας πως «μια σοβαρή αντιπολίτευση θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, στηρίζοντας τον αγώνα της κυβέρνησης απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις».

Όσον αφορά το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κάνει λόγο για «χαοτική κατάσταση» με τους συμβασιούχους, υποστηρίζοντας ότι αυτό προέκυψε «από την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο με στόχο, «στο πλαίσιο του εφικτού και με σταδιακά βήματα, να ανατραπεί τελικά αυτή η πραγματικότητα», ενώ κατηγορεί τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για «άκρατο λαϊκισμό», καθώς όπως τονίζει «επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να μη δοθεί ποτέ λύση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα