Η Γκερέκου υποψήφια για την προεδρία του ΕΟΤ

Δεν θα μείνει κενή για πολύ η θέση του προέδρου του ΕΟΤ μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Χαράλαμπου Καρίμαλη, ο οποίος προφανώς κατόπιν εντολής του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε από την θέση αν και είχε συμφωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο λόγος της παραίτησης ήταν οι φιλικές απόψεις που υποτίθεται ότι είχε διατυπώσει ο γενικό γραμματέας του υπουργείου Κώστας Λούλης, τον οποίο η Κουμουνδούρου ανέδειξε ως υμνητή της χούντας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις αμέσως προσεχείς ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί ως πρόεδρος του ΕΟΤ η Άντζελα Γκερέκου. Η όμορφη Κερκυραία στο παρελθόν ήταν υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, όπως και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την διάρκεια της θητείας της ασχολήθηκε πολύ ενεργά με τα θέματα του κλάδου, κερδίζοντας την εκτίμηση του κλάδου και σίγουρα αν επιβεβαιωθεί η τοποθέτησή της, θα καταδείξει την επιθυμία της κυβέρνησης για στελέχωση του κρίσιμου τομέα του Τουρισμού, με πρόσωπα που γνωρίζουν τον κλάδο και τον έχουν υπηρετήσει με επιτυχία. Όπως τονίζεται από το υπουργείο Τουρισμού, η θέση του προέδρου του ΕΟΤ θα αποκτήσει αρμοδιότητες -και εκτελεστικές-, καθώς αυτή τη στιγμή, είναι διακοσμητική, χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης