Η Γκρέτα Τουνμπεργκ ανέβασε φωτογραφία από την πορεία κλιματικής αλλαγής στο Σύνταγμα

Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους με σκοπό να διαδηλώσουν για την κλιματική αλλαγή.

Πολλοί ήταν οι μαθητές ανά τις χώρες του κόσμου, που σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για την επικείμενη κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα οι νέοι διαδηλωτές ζητούν από τους ηγέτες που θα συναντηθούν την Δευτέρα για την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για τον Κλίμα, να λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να διακοπή η περιβαλλοντολογική καταστροφή.

Έντονη ήταν και η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σήμερα το μεσημέρι, όταν εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, από διάφορα σχολεία της πρωτεύουσας κρατώντας πανό με συνθήματα που έγραφαν, “Denial is not Policy” (Η άρνηση δεν είναι τακτική) και “Ι See Plastic at the sea” (Βλέπω πλαστικά στις θάλασσες).

Ωστόσο ανεξαιρέτως των προηγούμενων συνθημάτων, τα βλέμματα τράβηξε το σύνθημα “This Planet is getting hotter than Leonardo DiCaprio” δηλαδή “Ο πλανήτης γίνεται πιο καυτός και από τον Λεονάρντο Ντικάπριο” ο οποίος εκτός από πολυβραβευμένος Χολιγουντιανός ηθοποιός, τυγχάνει να είναι και άκρως ευαισθητοποιημένος με τις δράσεις του ΟΗΕ και τις περιβαλλοντολογικές αλλαγές.

Η ανάρτηση της Γκρέτα Τουνμπεργκ 

Από την άλλη η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τουνμπεργκ σχολίασε ιδιαίτερα στο Instagram τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή ανά τον κόσμο, δημοσιεύοντας μάλιστα μια φωτογραφία από την διαδήλωση της Αθήνας.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να μην αδικούν αυτό που έγινε σήμερα. Οι πρώτες αναφορές λένε για 400.000 άτομα στην Αυστραλία. 100.000 στο Βερολίνο. 100.000 στο Λονδίνο, 50.000 στο Αμβούργο. Και τα αρχικά νούμερα από όλη τη Γερμανία μιλούν για 1,4 εκατ. ανθρώπους. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο παντού. Σε κάθε πόλη, σε κάθε κωμόπολη. Αυτή η εικόνα είναι από την Αθήνα, στην Ελλάδα. Μαζί αλλάζουμε τον κόσμο», γράφει χαρακτηριστικά η 16χρονη Τούνμπεργκ. Πριν από λίγες ώρες είχε ανεβάσει φωτογραφία από τη μεγάλη διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στην Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης