Η γροθιά από τον Βαρελά στον «Μανώλη» της 17Ν

Ειδική… πτέρυγα για τον Χριστόδουλο Ξηρό δημιουργήθηκε στις φυλακές Δομοκού, προκειμένου να προστατευθεί ο «Μανώλης» της 17Ν από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και ορισμένους βαρυποινίτες ποινικούς.

Αυτό μετά την επίθεση -φραστική αλλά και με τα χέρια- που δέχθηκε από γνωστό μπράβο της νύχτας, με τον ίδιο τον Χριστόδουλο Ξηρό να συναινεί στη μεταφορά του σε άλλη πτέρυγα υπό τον φόβο νέων επιθέσεων εναντίον του. Πράγματι η διοίκηση των φυλακών τον μετέφερε σε άλλον αυτόνομο χώρο, πτέρυγας του ίδιου σωφρονιστικού καταστήματος αλλά τύπου Β (βρίσκονταν σε τύπου Γ), σε έναν χώρο προστασίας του, όπου κρατείται μόνος, από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με υπευθύνους των φυλακών και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει αποτελέσει στόχος ποινικών κρατουμένων και αντιεξουσιαστών, οι οποίοι θεωρούν ότι η απόδρασή του τον Ιανουάριο του 2014 αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ’ στον Δομοκό. Στην παραπάνω αιτία προστίθεται η πρόθεση του να δώσει νέα συνέντευξη προκειμένου να «επιτεθεί» στους φυλακισμένους Πυρήνες, μετά τις απαξιωματικές αναφορές προς το πρόσωπό του, και τον σχεδιασμό «απόσυρσης»-εξόντωσής του. Επίσης, άλλες αναφορές του στην προηγούμενη συνέντευξή πως οι ποινικοί λειτουργούν «μόνο για ίδιον όφελος», «κλέβουν γριές για τις δικές τους τσέπες», αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για εκείνον που τον «κάρφωσε» στην αστυνομία, ενόχλησαν τους ποινικούς έγκλειστους.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά το πρώτο επισκεπτήριο των γονιών του, ο Βασίλης Βαρελάς, ο παλιός κασκαντέρ του Τσακ Νόρις… ντούμπλαρε τους Πυρήνες, λειτούργησε για λογαριασμό τους και επιτέθηκε στον «Μανώλη» της 17Ν. Ο 53χρονος ισοβίτης μετά από μία σύντομη και έντονη συνομιλία, που φαίνεται να είχε ως αιτία τις πρόσφατες αποκαλύψεις, έριξε μία γροθιά στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο γερόλυκος της τρομοκρατίας μεταφέρθηκε στο ιατρείο, με ένα σκίσιμο στο χείλος. Δεν υπάρχει γιατρός στις φυλακές και ο νοσοκόμος ανέλαβε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός επικαλέστηκε ζάλη, με τον νοσοκόμο να καλεί τη διεύθυνση των φυλακών για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο «Μανώλης της 17Ν» αρνήθηκε και μεταφέρθηκε και πάλι στο κελί του.

Διαβάστε επίσης