Η ιστορική 5η Αυγούστου της Intralot

Διευρύνονται οι δυνατότητες της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική - Σωκράτης Κόκκαλης: «Πετύχαμε τους στόχους μας»

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους ομολογιούχους με έκδοση νέων ομολογιών και συνολική απομόχλευση 163 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πριν από 48 ώρες η Intralot σε μία ημέρα που ο διοικητικός ηγέτης της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε ιστορική.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, η Intralot «πέτυχε τους δύο στόχους της σε σχέση με την κεφαλαιακή της δομή, να αναχρηματοδοτήσει τις ομολογίες λήξης Σεπτεμβρίου 2021 και να μειώσει κατά €163 εκατ. τις συνολικές δανειακές της υποχρεώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη η νέα κεφαλαιακή δομή βελτιώνει σημαντικά τη θέση της εταιρείας και τις δυνατότητες να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες στις ανεπτυγμένες αγορές με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της.

«Η είσοδος σημαντικών θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής της Intralot, Inc., διευρύνει επίσης τις δυνατότητες της εταιρείας στην ανταγωνιστική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Βόρειας Αμερικής» εξήγησε ο Σ. Κόκκαλης και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στην εταιρεία επικαλούμενος τη συνεισφορά τους σε αυτή την επιτυχία.

Στην ανακοίνωση της Intralot για την επιτυχή περάτωση της διαδικασίας αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 30ης Ιουλίου 2021 για το κλείσιμο της διαδικασίας των δύο προσφορών ανταλλαγής ομολογιών που έχουν εκδοθεί από την Intralot Capital Luxembourg S.A. λήξης 2021 και 2024, η ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα και Υπηρεσίες Τυχερών Παιχνιδιών («Intralot») ανακοινώνει τον οριστικό διακανονισμό των συναλλαγών αυτών ως εξής:

  1. Στις 3 Αυγούστου 2021 εκδόθηκαν από την εδρεύουσα στις ΗΠΑ Intralot, Inc., Νέες Ομολογίες ονομαστικής αξίας $242.111.911 και λήξης Σεπτεμβρίου 2025 σε ανταλλαγή υφισταμένων Ομολογιών λήξης Σεπτεμβρίου 2021 ονομαστικής αξίας €247.471.724,07 (που αντιστοιχούν σε έκπτωση 18%), οι οποίες στη συνέχεια ακυρώθηκαν.
  2. Τη μεταβίβαση από την Intralot Global Holdings B.V. μετοχών ύψους 34,27% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot US Securities B.V. (έμμεσα μητρικής της Intralot, Inc.) στους κατόχους υφισταμένων ομολογιών λήξης 2024, ονομαστικής αξίας €118.240.000 που συμμετείχαν στην ανταλλαγή. Οι ομολογίες αυτές περιήλθαν στην κατοχή της Intralot Global Holdings B.V. σε συνέχεια της ανωτέρω διαδικασίας.

Η Intralot διατηρεί τον έλεγχο του 65,73% της Intralot, Inc. και της διοίκησης της εταιρείας.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα