bpbg
bpbg

Η κα Τουλουπάκη και η προστασία της «χανιώτικης» παρέας

Με δεκάδες πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα, η εισαγγ. Διαφθοράς παραμένει απτόητη στο πόστο της, με τις φήμες στα δικαστικά γραφεία να κάνουν λόγο για «υψηλή προστασία» της από την επονομαζόμενη «χανιώτικη» παρέα

«Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλ@@@ες», είχε τραγουδήσει πριν από περίπου τριάντα χρόνια ο Γιάννης Μηλιώκας.

Με την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση Novartis υπάρχουν πολλές πιθανότητες  που ακόμα και οι μη γνωρίζοντες λεπτομέρειες να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να έχουν δει το φως της δημοσιότητας τόσο σοβαρές καταγγελίες εις βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς και να μην… κουνιέται φύλλο.

Από πού ν’ αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε…

# Ο Ν. Μανιαδάκης δήλωσε ενόρκως αλλά και στην τηλεόραση ότι εκβιάστηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς να καταθέσει ψευδώς ότι ο ίδιος δωροδόκησε πολιτικούς. Διέψευσε επίσης με ακράδαντα στοιχεία την όψιμη καταγγελία της Ελένης Τουλουπάκη, ότι δήθεν πριν από ένα χρόνο είχε προφορικά πει στους εισαγγελείς Διαφθοράς ότι εκβιαζόταν από τον Γ. Στουρνάρα. Γεγονός ψευδές, αφού το επίμαχο διάστημα ο ίδιος βρισκόταν στο εξωτερικό.

# Η κα Τουλουπάκη κατέστησε προστατευόμενο μάρτυρα τον Ν. Μανιαδάκη παρανόμως, αφού νωρίτερα υπήρχε καταγγελία εις βάρος του για ποινικό αδίκημα.

# Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες Μάξιμος Σαράφης και Κατερίνα Κελέση –κατά κόσμον Δεσταμπασίδης και Μαραγγέλη– ενδέχεται να προσδοκούν οικονομικό όφελος στις ΗΠΑ, αν βεβαίως έχουν δώσει και εκεί κατάθεση, με την κα Τουλουπάκη να δηλώνει με εξώδικό της προς την «Καθημερινή» και την Ιωάννα Μάνδρου ότι δεν γνώριζε την αμερικανική νομοθεσία(!!!). Όταν όμως πληροφορήθηκε για την ύπαρξη της διάταξης αυτής, προέβη σε κάποια ενέργεια για τον αποχαρακτηρισμό των εν λόγω μαρτύρων;

# Απέκρυψε σημαντικά έγγραφα προς και από τις ΗΠΑ, τόσο από τη Βουλή των Ελλήνων στις 5/2/2018, όσο και από τον Ανδρέα Λοβέρδο όταν απέκρυψε έγγραφο του FBI, που δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis.

# Απενεργοποίησε το νόμιμο αίτημα της δικαστικής συνδρομής, που είχε ξεκινήσει η προκάτοχός της εισαγγελέας Ελένη Ράικου, και προτίμησε τις τηλεφωνικές επαφές και τις προφορικές συζητήσεις με ξένους πράκτορες, χωρίς να καταθέσει στο αρχείο κάποιο σχετικό πόρισμα συμπερασμάτων από τις συναντήσεις τους.

# Η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου έχει καταγγείλει εγγράφως ότι η κα Τουλουπάκη την απειλούσε και την εκβίαζε, χωρίς κάποιος να έχει ευαισθητοποιηθεί και να διατάξει κάποια έρευνα για τα καταγγελλόμενά της.

# Με έγγραφό της προς τον Λάμπρο Σοφουλάκη, η κα Τουλουπάκη είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι υπάρχουν έγγραφα των Αμερικανών, τα οποία όμως δεν τα γνωστοποιεί στη Βουλή και στον ίδιο λόγω απορρήτου(!!!). Ως γνωστόν, απόρρητο για τους εισαγγελείς δεν υπάρχει παρά μόνο όταν το περιεχόμενό του αφορά θέμα εθνικής ασφαλείας και τον χαρακτηρισμό του ως απόρρητο έχει αρμοδιότητα να προσδιορίσει μόνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει στα χέρια της τέτοιο έγγραφο η κα Τουλουπάκη;

Όλα τα προαναφερόμενα είναι ένας μικρός αριθμός εκ του συνόλου των σοβαρών πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χωρίς κάποιος αρμόδιος να έχει μπει στη διαδικασία να εξετάσει τη βασιμότητά τους.
Δηλαδή, με λίγα λόγια, δεν έχουν ερευνηθεί από καμία βαθμίδα της Δικαιοσύνης.

Το ερώτημα που προκύπτει επίσης είναι τι ακριβώς εποπτεύει ο επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ, κ. Μπρακουμάτσος.

Μήπως τις ενδυματολογικές επιλογές της κας Τουλουπάκη ή τις πάμπολλες άνευ λόγου συναντήσεις της με ξένους πράκτορες στο εξωτερικό, χωρίς μάλιστα να αρχειοθετεί έστω και κάποιο τυπικό έγγραφο, μιας και τα ταξιδάκια της πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μπρακουμάτσος, ενώ γνώριζε –ή όφειλε να γνωρίζει– τα περισσότερα εκ των προαναφερομένων, γιατί συνηγόρησε στην ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη;

Στο απώτερο μέλλον οι έρευνες για τις καταγγελίες Γ. Αγγελή

Ως γνωστόν, από τον υπηρεσιακό προϊστάμενο Εισαγγελίας ΑΠ, Δημ. Δασούλα, οι έρευνες για τις καταγγελίες του Γ. Αγγελή εις βάρος της κας Τουλουπάκη ανετέθησαν στους δύο αντεισαγγελείς ΑΠ, κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο  Σοφουλάκη.

Ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα του κ. Δασούλα, να ερευνηθεί η υπόθεση τάχιστα και εις βάθος, που διόρισε τον Ιούλιο του 2019 ως ερευνητή τον κ. Σοφουλάκη, που όμως ενεγράφη στη δύναμη των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου στις 16/9/2019(!!!). Δηλαδή, μετά από δύο μήνες, λες και η υπόθεση Novartis είχε τη σοβαρότητα μιας κλοπής περιπτέρου, όταν αποτελούσε το σημαντικότερο θέμα συζήτησης καθημερινά και σε περίοδο αλλαγής κυβέρνησης.

Ο έτερος εισαγγελέας Ευ. Ζαχαρής, αφού από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν άνοιξε καν τον φάκελο των καταγγελιών, στη συνέχεια αφού πήρε κάποιες καταθέσεις, προέβαλε τη δικαιολογία δύο ατυχημάτων, με αποτέλεσμα να μη συμβάλει στην έρευνα των καταγγελλομένων. Έτσι, μετά από έξι μήνες περίπου, οι καταγγελίες Αγγελή ακόμη ερευνώνται, δεν έχει προσδιοριστεί καμία πειθαρχική ή ποινική παρενέργεια της κας Τουλουπάκη, η οποία απτόητη συνεχίζει το έργο της, με αποτέλεσμα οι πληγές στον χώρο της Δικαιοσύνης να παραμένουν ανοιχτές.

Επειδή όμως οι καταγγελίες του Γιάννη Αγγελή είναι ενυπόγραφες και σοβαρότατες, εις βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς, η παραπάνω καθυστέρηση βαραίνει όλους τους εμπλεκόμενους στον Άρειο Πάγο, βαρύνει τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή του, οι οποίοι παραμένουν βουβοί και άβουλοι την εξέλιξη της έρευνας από το υπερπέραν…

Κι όμως, αρκούσε μια απλή ανάγνωση των καταγγελιών…

Μια απλή ανάγνωση στο από 21/2/2019 είκοσι οκτώ σελίδων υπόμνημα του Γιάννη Αγγελή αρκούσε για να «βγάλουν» από την υπόθεση την κα Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη.

Και αυτό γιατί:

1] Εφόσον η κα Τουλουπάκη συμμετείχε στη λήψη καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων, δικονομικά οι καταθέσεις αυτές ήταν άκυρες και ανυπόστατες. Άρα, κακώς στήθηκε το σόου του ΣΥΡΙΖΑ με τις δέκα κάλπες για τους πολιτικά εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τις απόψεις(!)  της κας εισαγγελέως Διαφθοράς.

2] Εφόσον η  κα Τουλουπάκη ενσωμάτωνε «στικάκια» στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, είχε υποπέσει στο αδίκημα της «ψευδούς βεβαίωσης», κατά συνέπεια έπρεπε να της έχει αφαιρεθεί ο φάκελος για την έρευνα της Novartis με συνοπτικές διαδικασίες.

3] Εφόσον η κα Τουλουπάκη δεν κρατούσε πρωτόκολλο εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων, έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα ως ακατάλληλη για τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Βεβαίως, υπάρχουν και δεκάδες άλλα περιστατικά που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έπρεπε ευθύς εξ αρχής να απομακρυνθεί από την έρευνα της Novartis.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι προσπαθώντας να στηρίξει τον μέντορά της Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ –που πριν καν εγγραφεί στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών φρόντισαν να την τοποθετήσουν στη νευραλγική θέση της Εισαγγελίας Διαφθοράς– ακόμη και σήμερα δεν έχει αρχειοθετήσει τους φακέλους για τον Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τους οποίους όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι μεμπτόν, αλλά ειδικά για τον Δημ. Αβραμόπουλο όλες οι διαρροές από το περιβάλλον της στη «Δημοκρατία» και στα άλλα ΣΥΡΙΖΑϊκά έντυπα για τραπεζικό λογαριασμό  του Επιτρόπου στην Ελβετία απεδείχθησαν προ δύο-τριών ημερών απολύτως ψευδείς, αφού επρόκειτο για φοιτητικό λογαριασμό του γιου του που σπούδαζε στη Βοστώνη και με συνολικό ύψος εμβασμάτων της τάξεως των 30.000 δολαρίων.

Ποιος καλύπτει την κα Τουλουπάκη;

Το μέγα ερώτημα «ποιος προστατεύει την κα Τουλουπάκη» με αποτέλεσμα να απολαμβάνει μιας ιδιότυπης μορφής ασυλία, είναι εκείνο που απασχολεί όλους όσοι ασχολούνται με την υπόθεση αυτή.

Είναι φυσικό να υπάρχουν λογικά συνειρμοί για τους προστάτες της κας εισαγγελέως, που παραμένει ακλόνητη όταν άλλοι συνάδελφοί της μόνο για μία λέξη παραπάνω έχουν καθαιρεθεί από τη θέση τους και έχουν πολλαπλώς υποχρεωθεί να δίνουν εξηγήσεις στα πειθαρχικά συμβούλια.

Υπενθυμίζουμε την περίπτωση του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και νυν αντεισαγγελέα του ΑΠ, κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος αν και είχε επικρατήσει στην εκλογή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών για δεύτερη συνεχή περίοδο, καθηρέθη με ενέργειες της κυρίας με το υποκοριστικό «άμισθη» Βασιλικής Θάνου, με την αμέριστη βοήθεια του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλου.

Ποιοι είναι οι συνειρμοί που διατυπώνονται από πολίτες αλλά και στελέχη της Δικαιοσύνης; Πολύ απλά, εφόσον η Ν.Δ. είναι σήμερα στη διακυβέρνηση της χώρας, κάποια στελέχη της για τους δικούς τους λόγους παρεμβαίνουν, με αποτέλεσμα η κα Τουλουπάκη να παραμένει στο απυρόβλητο. Και αυτό επειδή κυβέρνηση, υπουργός Δικαιοσύνης και ανώτατοι δικαστικοί κλείνουν τα μάτια στις έκδηλα παράνομες συμπεριφορές της κας Τουλουπάκη.

Στο ερώτημα γιατί παραμένουν αδρανείς, η απάντηση είναι προφανής: Διότι κάποιοι «πιο ψηλά» ιστάμενοι παρέχουν τη συζητούμενη προστασία.

Άμεσα, λοιπόν, οι συνειρμοί, τα κουτσομπολιά και οι συζητήσεις στα δικαστικά και δικηγορικά γραφεία κάνουν λόγο για παρεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Τους συνειρμούς αυτούς επιβάλλεται να διαψεύσει άμεσα ο εμπνευστής του επιτελικού κράτους, κ. Γεραπετρίτης, ο υπουργός κ. Τσιάρας, καθώς και ο αναπληρωτής του πρώην αρεοπαγίτης κ. Κράνης, αν και  ο τελευταίος λόγω έλλειψης αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμος να τα βροντήξει και να πάει σπίτι του.

Λόγω της κουμπαριάς του αδελφού της κας Τουλουπάκη, πολλά ακούγονται είτε ψιθυριστά είτε φωναχτά.

Εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο πρωθυπουργός που οργώνει την Ευρώπη, για να πετύχει το καλύτερο για τη χώρα μας, αφήνει τη «χανιώτικη» παρέα να παρέχει προστασία στην Ελένη Τουλουπάκη, προστασία που δεν δικαιούται.

Και αυτό διότι, αν η σκευωρία Novartis είχε ευοδωθεί, τότε με τους δέκα σημαίνοντες πολιτικούς να στέλνονται στα δικαστήρια, δεν είναι βέβαιο ότι σήμερα θα ήταν ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου…

Αν πάλι στη συνέχεια της έρευνας για τη Novartis, επιμένει στη ρήση του «εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στο εδώλιο», το ερώτημα που προκύπτει είναι: Ποια είναι η θέση εκείνων που έχουν στήσει τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία, πλην εκείνης του εδωλίου;

Ίσως μετά τα παραπάνω προαναφερθέντα, αν συνεχιστεί η «προστασία» σε Τουλουπάκη & ΣΙΑ, που μοιραία οδηγούν σε αδιέξοδο την Προανακριτική, το 2023 στις πλατείες έχουμε τον Παπαγγελόπουλο και τους άλλους ΣΥΡΙΖΑίους να κουνούν το δάχτυλο στη Ν.Δ., κάνοντας λόγο για σκευωρία της νυν κυβέρνησης εις βάρος τους.

Με το θράσος που έχουν τίποτε δεν αποκλείεται.

 

 

Διαβάστε επίσης