Η κακοκαιρία “έπνιξε” δυτική και ανατολική Σάμο – Πλημμύρισαν σπίτια

Αρκετές κλήσεις προς την Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας - ΒΙΝΤΕΟ

Επέλαση από την Δυτική και την Ανατολική Σάμο κάνει το νέο κύμα της κακοκαιρίας από τα ξημερώματα της Τρίτης, προκαλώντας ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα. 

Ήδη από την έντονη νεροποντή, που ξεκίνησε γύρω στις 04:00, παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα στη δυτική Σάμο με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Λυμπέρη να αναφέρει ότι αρκετά σπίτια πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 20 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Επιπλέον, στο λιμάνι Καρλοβάσου «έσπασε» ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η γύρω περιοχή.

Στην πλαγιά της Αγίας Τριάδας σημειώθηκαν κατολισθήσεις, όπως και στον δρόμο για Λέκκα και Κοσμαδαίους.

«Οι ζημιές είναι αρκετές και θα φτιαχτούν. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς», δηλώνει στο Samos Voice ο κ. Λυμπέρης, σημειώνοντας πως από νωρίς μηχανήματα του δήμου, σε συνεργασία με την Π.Ε. Σάμου, καταβάλλουν προσπάθειες αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Σάμου, Γιώργο Μιαούλη, η Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας στην περιοχή και ήδη έως τις 12 το μεσημέρι είχε ανταποκριθεί στις 20.

Με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες της Δυτικής Σάμου (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) δεν λειτουργούν σήμερα.

Όσον αφορά στην ανατολική Σάμο, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, Γιώργο Μιαούλη, η Υπηρεσία δέχθηκε 9 κλήσεις από Βαθύ και Ηραίο για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα