Η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της

Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα που "καρφώνει" τους δικούς του εκεί στην Κουμουνδούρου και επανέρχονται στην μνήμη δηλώσεις από τους «53», το φθινόπωρο του 2019

Προ ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη  σε τέσσερα περιφερειακά κανάλια (Star Κεντρικής Ελλάδας, Ionian TV, TRT, Κρήτη TV​) για όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας.

Εκεί ο Τσίπρας είπε πολλά και διάφορα, και όποιος την παρακολούθησε μάλλον θα διασκέδασε αρκετά, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαίωσε την παροιμία ότι «η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της». Έτσι, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα σούπερ μάρκετ, που συνδυάζει πρώην σοσιαλδημοκράτες με ακραίους δεξιούς.

Η παρομοίωση του κ. Τσίπρα περί κόμματος σούπερ μάρκετ πάντως είναι ενδιαφέρουσα ως επιλογή, δεδομένου ότι αυτή ήταν η κριτική που του ασκούσαν οι «53», το φθινόπωρο του 2019, όταν ακόμα η πανδημία δεν είχε «κάψει» το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Να μη γίνουμε κόμμα σούπερ μάρκετ». Και φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ… κυκλοφορούν αριστεροί, κεντρώοι, ΠΑΣΟΚοι, Τσοχατζοπουλικοί, Σημιτικοί, Παπανδρεϊκοί, ΑΝΕΛιτες, παλιοί νεοδημοκράτες. Προφανώς, ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι τα κόμματα εξουσίας όντως είναι κόμματα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα