Η κανονικότητα στην οικονομία θα φέρει και «κούρεμα» του ΦΠΑ

Τι είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αστυπάλαια

Στην Αστυπάλαια, στο νησί που προσδοκά να γίνει το πρώτο… smart και «πράσινο» νησί στη Μεσόγειο, βρέθηκε σήμερα Τετάρτη (2/6) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κι όπως φαίνεται ήταν μία καλή ευκαιρία να ανακοινώσει καλά μαντάτα σε ό,τι αφορά την εθνική οικονομία.

Εν προκειμένω, μετά από τις μειώσεις στον φόρο εισοδήματος και στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη γίνει πράξη, ο πρόεδρος της κυβέρνησης ανακοίνωσε πως όταν η χώρα επανέλθει σε κανονικούς δημοσιονομικούς ρυθμούς τότε το επόμενο μέτρο θα είναι το «κούρεμα» του ΦΠΑ.

Θυμίζεται ότι το νησί των Δωδεκανήσων που φιλοξενεί κάτι περισσότερο από 1.000 μόνιμους κατοίκους και το οποίο βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου επιλέχθηκε πρόσφατα από την Wolkswagen ως επενδυτικός τόπος του πράσινου πρότζεκτ του γερμανικού ομίλου. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της πρωθυπουργικής επίσκεψης που περιείχε αρκετές συναντήσεις κυρίως με απλούς νησιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον τόπο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε πριν από όλα στον παραδοσιακό φούρνο «Ηλιάνα». Για όσους δεν γνωρίσουν αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παραδοσιακό αρτοποιείο της Αστυπάλαιας φημίζεται για τα προϊόντα που παράγει κι έχει μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εργαστήριο παραδοσιακών αρτοποιημάτων τα οποία εξάγει σε αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής.

«Εσύ ήρθες και πάντρεψες παραδοσιακά προϊόντα με τις γεύσεις που ξέρουμε ότι αναζητούν οι πελάτες σου και κάνεις κάτι πολύ σπουδαίο: δημιούργησες δουλειές και κυρίως εσύ είσαι ικανοποιημένος που μπορείς να ζεις, να παράγεις και να είσαι δημιουργικός στον τόπο σου» είπε ο πρωθυπουργός στον Δ. Πετρίδενα.

«Μας έχετε δώσει πάρα πολλά εργαλεία να ξέρετε, μας έχετε βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα. Ειλικρινά σταθήκατε στήριγμα και αρωγοί στις επιχειρήσεις», αντέτεινε ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκη ανταπάντησε λέγοντας:

«Χαίρομαι που το ακούω και είναι σημαντικό να το λένε κυρίως οι άνθρωποι της αγοράς. Διότι η κρίση ήταν πολύ μεγάλη και σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές έτσι ώστε όταν με το καλό έρθει η ανάκαμψη, που θα έρθει σύντομα, να μπορείτε να πατάτε στα πόδια σας και να αναπτυχθείτε κι άλλο».

Η επόμενη στάση του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια ήταν το ιστορικό Κάστρο στη Χώρα τπου νησιού. όπου συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αστυπάλαιας, Νίκο Κομηνέα, επισκέφθηκε τους περίφημους ανεμόμυλους, που έχουν κηρυχθεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του παραδοσιακού συστήματος καλλιέργειας δημητριακών στο νησί.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας, προκειμένου να ευχαριστήσει το νοσηλευτικό προσωπικό του νησιού για τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει, αναδεικνύοντας παράλληλα πως υγειονομική ασφάλεια τονώνει μεταξύ άλλων και την τουριστική κίνηση.

«Ήθελα να σας συγχαρώ και για τους εμβολιασμούς. Τα πήγαμε εξαιρετικά. Είδα πάνω από 70% ποσοστά εμβολιασμού. Και θα κάνετε και μια προσπάθεια να πείσετε και τους λίγους ανεμβολίαστους. Το ενδιαφέρον είναι ότι εγώ συνάντησα δύο τουρίστες οι οποίοι ήρθαν και μου είπαν “ακούσαμε πως τα νησιά είναι εμβολιασμένα και γι’ αυτό και ήρθαμε εδώ”. Άρα, είναι πολύ σημαντικό και για το τουριστικό μας προϊόν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πολύ μεγάλη βοήθεια που θα δώσει στα νησιά η σημαντική δωρεά δύο ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την αεροδιακομιδή με ταχύτητα και ασφάλεια για όλους όσοι βρεθούν σε ανάγκη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα