Η καρφίτσα της Μελίνας, στην Σοφία Κόκκαλη και την Αμαλία Καβάλη

Όλα όσα έγιναν στη φετινή απονομή του βραβείου Μερκούρη - Υποψήφιες ήταν ακόμη η Αμαλία Αρσένη, η Μαρία Μοσχούρη, η Κίττυ Παϊταζόγλου και η Ελένη Μπούκλη

Σε δύο ηθοποιούς, λόγω της παύσης που επέβαλε στον θεσμό η πανδημία την προηγούμενη διετία, απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο ομώνυμο ίδρυμα στην Πλάκα.

Το βραβείο Μερκούρη πήραν η Σοφία Κόκκαλη και η Αμαλία Καβάλη.

Η Σοφία Κόκκαλη τιμήθηκε για τη θεατρική σεζόν 2020-2021, όπου ξεχώρισε η ερμηνεία της στο έργο «Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, που σκηνοθέτησε ο Έκτορας Λυγίζος και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Για τη σεζόν 2021-2022 η Αμαλία Καβάλη διακρίθηκε για την ερμηνεία της στα έργα «Ο γιατρός της τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, τα οποία σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος στο Θέατρο Πόρτα.

Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη απένειμε η προηγούμενη κάτοχός της, η ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου στις δύο νικήτριες, οι οποίες θα κρατήσουν την καρφίτσα από έξι μήνες, μέχρι την επόμενη απονομή. Υποψήφιες για το βραβείο ήταν ακόμη η Αμαλία Αρσένη, η Μαρία Μοσχούρη, η Κίττυ Παϊταζόγλου και η Ελένη Μπούκλη.

Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά

 

Σημειώνεται πως το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» θεσπίστηκε το 2007 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, και απονέμεται ετησίως στην καλύτερη ερμηνεία νέας γυναίκας ηθοποιού. Στην ηθοποιό μαζί με το χρηματικό έπαθλο (που ανέρχεται σε 3000 ευρώ) περιέρχεται και η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη την οποία παραδίδει στην επόμενη βραβευθείσα.

Η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη που αποτελείται από τους Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αμαλία Μουτούση, Ρένη Πιττακή, απένειμε το βραβείο στην Σοφία Κόκκαλη για την θεατρική περίοδο 2020-2021 και στην Αμαλία Καβάλη για την θεατρική περίοδο 2021-2022

Φωτογραφίες: NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα