Η κατά Πέλκα συνταγή επιτυχίας του ΠΑΟΚ

Στη συνταγή της επιτυχίας, η οποία οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο νταμπλ, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πέλκας. Ο βραχύσωμος μέσος μίλησε για το κλίμα στ’ αποδυτήρια και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, αποδίδοντας τα εύσημα στον προπονητή του, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ακόμα, μεταξύ άλλων, οριοθέτησε και ως προσωπικό στόχο την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Συγκεκριμένα, στον ραδιοσταθμό «Metropolis» ανέφερε: «Φιλοσοφία μας ήταν να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, Κυριακή με Κυριακή. Μπαίναμε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που πήραμε το νταμπλ. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι από την αρχή. Όταν φτάνεις όμως όλο και πιο κοντά το πιστεύεις και παραπάνω».

Η συνταγή της επιτυχίας: «Τα πολύ καλά αποδυτήρια, η καλή χημεία που είχαμε. Ήμασταν επί 2-3 χρόνια πολλοί παίκτες μαζί. Είχαμε καλό κλίμα. Αυτό οφείλεται στον προπονητή. Υπήρχε πίστη και αυτοπεποίθηση, μπαίναμε σε κάθε ματς με έναν σκοπό τη νίκη».

Την προοπτική εισόδου στους ομίλους του Champions League: «Είναι μεγάλο κίνητρο να συγκαταλέγεσαι στις 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι ευκαιρία, πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι από ότι φέτος στα προκριματικά. Όποιες κι αν είναι, είναι πρωταθλήτριες ομάδες.

»Πέρσι φτάσαμε ένα βήμα πριν την είσοδο, όμως, για να ανταπεξέλθουμε πρέπει να ανέβει κι άλλο επίπεδο η ομάδα. Πέρσι έλειψε η εμπειρία, ήταν πρωτόγνωρες καταστάσεις για τους περισσότερους παίκτες. Ίσως επηρεαστήκαμε και από τον κόσμο, μας παρότρυνε να βάλουμε κι άλλο γκολ. Ίσως παρασυρθήκαμε. Δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε τα πράγματα. Ήταν ένα καλό μάθημα για φέτος».

Την πρόταση μετεγγραφής στο εξωτερικό: «Ήταν πολλά τα λεφτά και για μένα και την ομάδα. Είχα κάνει μια καλή χρονιά και ήρθε ως ανταμοιβή όλο αυτό. Από την άλλη, όμως, είχα απέναντι τον στόχο να πάρω το Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά μου συνέβαινε αυτό.

»Δεν ήμουν ποτέ πλούσιος, όποιος κι αν ήταν στη θέση μου θα του περνούσαν πολλά από το μυαλό. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι μέσω της δουλειάς και των επιτυχιών καταφέρνεις πράγματα, και, πλέον, είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις. Πρώτος μου στόχος είναι να μείνω στην ομάδα, να παίξω με αυτήν στους ομίλους του Champions League».

Διαβάστε επίσης