Η Κατερίνα Κορωνιά είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ποια είναι η 24χρονη που αναλαμβάνει τα ηνία της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ;

Μια 24χρονη αναλαμβάνει από σήμερα, με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, τα ηνία της φοιτητικής νεολαίας της ΝΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη θέση είναι από τις πλέον κομβικές σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο και την αναλαμβάνει μια 24χρονη χημικός, η Κατερίνα Κορωνιά. Είναι δε η πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης που τη θέση καταλαμβάνει γυναίκα.

Ας σημειωθεί ότι η οργάνωση των νέων της ΝΔ έχει ήδη διπλασιάσει τον αριθμό των γυναικών στην εκπροσώπηση των ανωτάτων οργάνων, ενώ γυναίκες υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης και στο Εκτελεστικό Γραφείο.

Την ίδια ώρα, οι γυναίκες πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στην Αττική και την Περιφέρεια είναι τριπλάσιες σε σχέση με το παρελθόν, αφού ο αριθμός τους σήμερα αγγίζει τις έντεκα.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι η αξιοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών σε καίριες θέσεις αποτελεί βασική επιδίωξη των νέων και μάλιστα ενθαρρύνεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει ουσιαστικές ευκαιρίες στα νέα στελέχη, και το πρωθυπουργικό γραφείο υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα