Η καυτή Πέμπτη που θα θυμόμαστε για καιρό

Έκτακτο δελτίο καιρού, με χαρτογράφηση των περιοχών που το θερμόμετρο θα χτυπήσει "43άρια"

Αξέχαστο θα μας μείνει όπως φαίνεται το ντεμπούτο του Ιουλίου του 2021 στην Ελλάδα, καθώς όπως λένε οι μετεωρολόγοι αναμένουν να χτυπήσει τη χώρα μας ένα καινούργιο και ισχυρότερο από το προηγούμενο κύμα καύσωνα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, επιμένοντας για την ένταση του καυσωνικού φαινομένου και παραπέμποντας σε μία φωτογραφία.

«Θα επιμείνω για κάποια συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας όπου εκεί ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42°C και πιθανότατα να φτάσει τους 43°C και ίσως πολύ τοπικά και τους 44°C. Άρα την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό λόγω και της αυξημένης δυσφορίας και τις βραδινές ώρες ειδικά στις μεγαλουπόλεις.».

Εξάλλου η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού “χαρτογραφώντας” τις περιοχές στις οποίες το θερμόμετρο θα χτυπήσει “43άρια”. Πιο συγκεκριμένα:

>>Την Τετάρτη, 30 Ιουνίου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

>>Την Πέμπτη, 1η Ιουλίου, οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και προβλέπεται να φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ 39 και 41 βαθμών, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου προβλέπεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσουν κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θερμοκρασιακή ανάσα αλλά όχι δροσιά θα πάρουμε την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, οπότε και η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά στα δυτικά και βόρεια.

Στην υπόλοιπη όμως χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, όπου αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο, 3 Ιουλίου.

Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη (1/7) και την Παρασκευή (2/7) και θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα