«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ταμειακό πανικό»

Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία του προϋπολογισμού έκρουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

«Παρατηρούμε μια ραγδαία επιδείνωση όλων των οικονομικών μεγεθών της χώρας. Παρατηρούμε έναν ταμειακό πανικό της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι το 2015 θα υπάρξει πρωτογενές έλλειμμα. Σημείωσε ακόμα πως «η κυβέρνηση έχασε μέσα από τα χέρια της τα 11 δις του ΤΧΣ. Η χώρα μέσα σε όλα αυτά έχασε και το στρατηγικό της πλαίσιο» δήλωσε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε «παρατηρούμε πανικό της κυβέρνησης γιατί οξύνονται οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση ήθελε να παίξει με λέξεις και προσχήματα. Μέσα σε 50 μέρες καταστράφηκε το στρατηγικό πλαίσιο της χώρας γιατί η κυβέρνηση ήθελε να παίξει με λέξεις και προσχήματα. Αντί να εφαρμοστεί το στρατηγικό σχέδιο, οδηγηθήκαμε σε στρατηγικό κενό. Την 20η Φεβρουαρίου υπήρξε μια συμφωνία παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά χωρίς χρηματοδότηση», παρατήρησε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος.

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Σαμαρά υποστήριξε πως «η διαμάχη πλέον έγκειται για το ποιος έχει την δύναμη να αποσαφηνίζει την δημιουργική ασάφεια της κυβέρνησης, επεσήμανε και εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση όσο και την ρύθμιση για τις 100 δόσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα