Η Κίνα στέλνει απεσταλμένο για «ειρηνευτική» αποστολή σε Κίεβο και Μόσχα

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, η Κίνα παίρνει «ειρηνευτική» πρωτοβουλία

Υψηλόβαθμος Κινέζος απεσταλμένος θα ξεκινήσει σήμερα περιοδεία στην Ουκρανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ευρώπης σε ένα ταξίδι που, σύμφωνα με το Πεκίνο, έχει στόχο να συζητηθεί μια «πολιτική διευθέτηση» της ουκρανικής κρίσης.

Ο Λι Χούι,ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τις Ευρασιατικές Υποθέσεις και πρώην πρεσβευτής στη Ρωσία, θα επισκεφθεί επίσης την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία σε ένα πολυήμερο ταξίδι, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Εξάλλου η ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε σήμερα πως τα σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ δεν έχουν αλλάξει και νέες δυνάμεις στέλνονται στα περίχωρα της πόλης αυτής. Η Μάλιαρ έκανε το σχόλιο αυτό με ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι συνταγματάρχες

Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο δύο αξιωματικών του ρωσικού στρατού στο μέτωπο της Ουκρανίας, σε μία σπάνια κίνηση της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Οι συνταγματάρχες Βιατσεσλάβ Μακάροφ και Γεβγκένι Μπρόβκο σκοτώθηκαν ηρωικά στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι «έπληξε» με επιθέσεις ακριβείας από αέρος και θαλάσσης στο Τερνόπιλ (δυτική Ουκρανία) και την Πετροπαβλίφκα (κεντροδυτική Ουκρανία) αποθήκες όπλων, κυρίως δυτικών όπλων, που έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να απωθήσει την ρωσική επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα