«Η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει ευρώ ή εθνικό νόμισμα»

«Πρέπει να διαλέξουμε ξεκάθαρα ως λαός, ως έθνος και ως κοινωνία ανάμεσα στο ευρώ με μνημόνιο ή στην αναπτυξιακή πολιτική με εθνικό νόμισμα» δήλωσε στον τ/σ ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Λαπαβίτσας.

Σε ερώτηση γιατί ένας πολίτης να ψηφίσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αντί για τον Δημήτρη Κουτσούμπα (σ.σ. ως αριστερό κόμμα), ο γνωστός οικονομολόγος απάντησε πως «το ΚΚΕ δεν είπε “ΌΧΙ” στο δημοψήφισμα (…) είχε μία άλλη στάση. Και αυτό ταιριάζει και με το πρόγραμμα του». Ανέφερε, επίσης, ότι ο κόσμος δεν ρωτήθηκε ευθέως στο δημοψήφισμα για το αν θέλει ευρώ η δραχμή, αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα αλλά και το μεταναστευτικό γενικότερα, ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε άμεσα μεταναστευτική πολιτική, σημειώνοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να μείνουν εδώ αλλά να φύγουν «προς την δυτική Ευρώπη».

Αναφορικά με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι έχει προσφέρει πολλά στην πολιτική και θα προσφέρει εξίσου πολλά στο μέλλον, ενώ όπως δήλωσε παίζει σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση στη Λαϊκή Ενότητα. Τέλος, για τον Αλέξη Μητρόπουλο, είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα πολιτικής συνεργασίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα