Η Κουντουρά προσπαθεί να λύσει το… Brexit

Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, και η υπουργός Έλενα Κουντουρά, αποφάσισαν να πάρουν πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει στον τουρισμό το Brexit.

Η κα Κουντουρά με πρωτοβουλία της βρίσκεται σε άμεση και διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου.

Έτσι εξασφάλισαν να μπει ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο τουρισμός για την αντιμετώπιση των κλυδωνισμών λόγω του Brexit.

Η Ελλάδα, όπως τονίζεται, διεκδίκησε και πέτυχε να δημιουργηθεί επιτροπή για την ενημέρωση σε τεχνικό επίπεδο των κρατών-μελών για τον τουρισμό, με τη μορφή σεμιναρίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων έκτακτου σχεδιασμού σε περίπτωση ασύντακτης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δεν συμπεριλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχαν μεσολαβήσει συστηματικές επαφές της υπουργού Τουρισμού με την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ΑΒΤΑ καθώς και τους ταξιδιωτικούς ομίλους (TUI, ΤhomasCook κ.ά.) που διακινούν σημαντικό μερίδιο των τουριστών προς τη χώρα μας από τη βρετανική αγορά, για τις απαιτούμενες κινήσεις και τα επόμενα βήματα με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης ροής του τουριστικού ρεύματος από το Ηνωμένο Βασίλειο στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αυτή είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό, για αυτό η υπουργός κατά την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon des Vacances, συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου, τον ευχαρίστησε και τον συνεχάρη για την επιτυχία αυτή.

Τα ζητήματα που θα κληθεί να επεξεργαστεί η επιτροπή και που η Ελλάδα διεκδίκησε να συμπεριληφθούν στο σεμινάριο είναι, η αεροπορική συνδεσιμότητα, τα δικαιώματα επιβατών (καθυστερήσεις/ακυρώσεις πτήσεων), οι θεωρήσεις, οι έλεγχοι εισόδου- εξόδου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, οι άδειες και πιστοποιητικά (οδήγησης, διαβατήρια ζώων συντροφιάς), οι χρεώσεις περιαγωγής, τα θέματα υγειονομικής περίθαλψης, οι έλεγχοι αγαθών, τα μέσα εκστρατείας ενημέρωσης, οι εταιρείες στον τομέα της κρουαζιέρας, το ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταφορά δεδομένων, η παροχή διασυνοριακών υπηρεσιών κ.ά.

Διαβάστε επίσης