Η κρίση ταυτότητας του… Ολλανδού

Αντί να πάρει το καπελάκι του και να φύγει, καθώς οδηγεί σε ακόμη έναν αποκλεισμό την Εθνική ομάδα μετά τους βαθμούς που άφησε με Γεωργία και Κόσσοβο, ο Τζον Φαν’τ Σιπ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στους συναδέλφους του, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη και του Παναθηναϊκού, γιατί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χρησιμοποίησαν πολύ λίγους Έλληνες παίκτες.

Ο Ολλανδός ψάχνει δικαιολογίες για την αποτυχία του, καθώς αφουγκράζεται πως τα ψωμιά του είναι λίγα και δηλώνει πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα ταυτότητας». Αυτό το δικαιολογεί γιατί την 1η αγωνιστική οι Big-5 χρησιμοποίησαν στις ενδεκάδες τους κατά μέσο όρο 1,4  Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αν δεν ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, θα μπορούσε να εισηγηθεί στον εργοδότη του, την ΕΠΟ  δηλαδή, αυτή που παίρνει τις αποφάσεις, να περάσει κανονισμό, προκειμένου να παίζει υποχρεωτικά στην ενδεκάδα συγκεκριμένος αριθμός παικτών που έχουν το δικαίωμα να παίξουν στην Εθνική. Δεν το έκανε όμως. Αλλά βγήκε δημόσια να τα χώσει στον Μαρτίνς, τον Λουτσέσκου, τον Μιλόγεβιτς, τον Μάντζιο και τον Γιοβάνοβιτς.

Δεν πήρε χαμπάρι ο Φαν’τ Σιπ πως ο Σαββίδης πουλάει ό,τι ελληνικό υπάρχει για να γεμίσει το ταμείο του; Από τον Πέλκα και τον Τζόλη, μέχρι τον Γιαννούλη, τον Λημνιό και τον Κουλούρη. Ποιον να βάλει δηλαδή ο Λουτσέσκου; Τον Πασχαλάκη τον κράτησε για την Ευρώπη. Ποιους Έλληνες έχει ο ΠΑΟΚ να βάλει;

Ο Άρης; Μια από τα ίδια. Ο Μήτρογλου είναι παροπλισμένος, ενώ ο Μάνος μπήκε αλλαγή. Αυτές οι δυο ομάδες δεν είχαν Έλληνα στην ενδεκάδα τους. Σε αυτούς θα μπορούσε να τα χώσει ο Ομοσπονδιακός.

Από τους τρεις του κέντρου ο Ολυμπιακός είχε δυο Έλληνες (Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης), ο Παναθηναϊκός επίσης δύο (Διούδης, Κώτσιρας), ενώ η ΑΕΚ τρεις (Τζαβέλλας, Μάνταλος, Γαλανόπουλος).

Από τους 16 πιο ακριβούς Έλληνες παίκτες, οι 11 παίζουν στο εξωτερικό. Οι υπόλοιποι τέσσερεις ανήκουν στον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης και ο Μασούρας ήταν τραυματίες, ενώ ο Μπουχαλάκης έπαιξε. Τον δε Παπασταθόπουλο τον έχει αποκλείσει. Ο άλλος ανήκει στην ΑΕΚ (Μάνταλος) και χρησιμοποιήθηκε.

Το πρόβλημα ταυτότητας είναι δηλαδή ότι παίκτες όπως ο Μανωλάς, ο Τζόλης, ο Βλαχοδήμος, ο Τσιμίκας, ο Μπακασέτας, ο Πέλκας, ο Γιαννούλης, ο Ρέτσος, ο Μαυροπάνος, ο Παυλίδης, ο Κυριακόπουλος, ο Λυκογιάννης, ο Λημνιός, ο Σιώπης, ο Φούντας και τόσοι άλλοι παίζουν στο εξωτερικό.

Μάλλον η κρίση ταυτότητας στην Εθνική αφορά την πρόσληψη κουστωδίας προπονητικού επιτελείου από το εξωτερικό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα