«Η κυβέρνηση αποθαρρύνει τις επενδύσεις»

Στο στόχαστρο του Θεόδωρου Φέσσα μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας που απάντησε, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε,  στις κατηγορίες που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας.

«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί μέτρα με τα οποία τις αποθαρρύνει. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τις υπεργολαβίες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

“H κυβέρνηση προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργοδότες σε “καλούς” και “κακούς”

Την ίδια στιγμή ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργοδότες σε “καλούς” και “κακούς”. «Θα πρέπει να ξέρει όμως ότι οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, ούτε και το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Η χώρα χρειάζεται να μεταβεί στην κανονικότητα, αλλά με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις  αναφορές του Πρωθυπουργού από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, απάντησε ότι «η κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει εμβληματικές επενδύσεις μελών του ΣΕΒ, όπως του Παπαστράτου, αλλά και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους επιχειρηματίες όπως ο κ. Μυτιληναίος, Παπαλεξόπουλος, Στασινόπουλος, Αθανασίου και άλλους, πρόσωπα που αποτελούν το ανφάν γκατέ της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

«Γι αυτό και αναφέρω», όπως είπε, «ότι υπάρχει διγλωσσία».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις, σημείωσε ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να καταστεί το ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει το κόστος των συντάξεων.

Tι είχε πει ο Τσίπρας

Κατά την ομιλία του από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΒΒΕ, ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα σκληρός έναντι της ηγεσίας του ΣΕΒ, αναφέροντας κατ’ αρχάς ότι «είναι εξαιρετικά αμφίβολο ποιες ακριβώς δυνάμεις εκπροσωπεί».

Μίλησε για την πρόσφατη έκθεση του συνδέσμου, στην οποία, όπως είπε, «επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του ’19 και του ’20, δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι.

Και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για μια ακόμα περικοπή συντάξεων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα