Η Μαρίτα Καράτζη νέα επίτιμη πρόξενος Αυστρίας για την Κρήτη

Νέα εποχή για τις ήδη θερμές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας, ιδιαίτερα εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου

Το νέο επίτιμο προξενείο στο Ηράκλειο εγκαινίασε την Παρασκευή 19 Μαρτίου η Πρεσβεία της Αυστρίας, η οποία τίμησε την κα. Μαρίτα Καράτζη με τον τίτλο της Επίτιμης Προξένου, σε μία ημέρα που αναγνωρίζεται ως υψίστης σημασίας για τις σχέσεις μεταξύ Κρήτης και Αυστρίας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε μικρό κύκλο, τηρώντας αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller και ο πρόξενος της Αυστρίας στην Ελλάδα Christoph Reitinger οι οποίοι επέδωσαν στη νέα επίτιμη πρόξενο Μαρίτα Καράτζη τα νέα καθήκοντά της, εγκαινιάζοντας στη συνέχεια από κοινού το νέο Επίτιμο Προξενείο της Αυστρίας στο Ηράκλειο.

Παρόντες ήταν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο δήμαρχος Χερσονήσου Ιωάννης Σέγκος, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Νικόλαος Σπυριδάκης και ο κος Γεώργιος Μυρογιάννης.

Η εκδήλωση σηματοδότησε μία νέα εποχή για τις ήδη θερμές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Έπειτα από ένα απαιτητικό για όλους έτος, η Κρήτη αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αυστριακούς, ενώ φέτος θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να στηρίξει περαιτέρω τους επισκέπτες της, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά να τους μυήσει στη μαγεία της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί την ύψιστη τιμή για εμένα προσωπικά, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης.” υπογράμμισε σε δήλωσή της η Μαρίτα Καράτζη.

“Είναι μεγάλη μου χαρά να καλωσορίζω την Αξιότιμη Πρόξενο της Αυστρίας κα. Hermine Poppeller και εύχομαι αυτή να είναι η αρχή μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας που θα φέρει ακόμα πιο κοντά τις δύο χώρες, τόσο σε τουριστικό όσο και σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Η ενίσχυση των σχέσεων του νησιού με την Αυστρία και η δέσμευσή μας πάντα να προστατεύουμε τους κατοίκους της βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας. Είμαστε έτοιμοι να συστήσουμε τους Αυστριακούς επισκέπτες στις αξίες, τις παραδόσεις και το αίσθημα της φιλοξενίας που κάνει την Κρήτη αγαπητή στην Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα