Η μαύρη τρύπα του Open, η ψυχή του ΠΑΟΚ και τα ρούβλια του Ιβάν που δεν… περνάνε

Sports Παρασκήνια

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ρίξει μεγάλα ποσά στην ελληνική αγορά. Στον ΠΑΟΚ μετά και το καμπανάκι της UEFA άρχισε να περιορίζει τις δαπάνες του και να μην πετάει χρήματα από δω και από κει. Ο δικέφαλος του βορρά είναι ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για τον Πόντιο επενδυτή, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει για τον ΠΑΟΚ, πως η ομάδα είναι η ψυχή του και δε θα την πουλήσει ποτέ. «Δεν υπάρχει τιμή πώλησης για την ψυχή»!

Με το OPEN όμως τι γίνεται; Ο Ιβάν Σαββίδης είχε πει πως «Το κανάλι δεν πωλείται. Θα ήμουν τρελός αν άφηνα έτσι μία επένδυση που έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ». Το κακό είναι πως το βαρέλι δεν έχει πάτο και το συναίσθημα δεν είναι τόσο δυνατό, όσο για τον ΠΑΟΚ.

Για το έτος 2020 η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Open (Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ) δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει ισολογισμό. Το 2019 είχε κύκλο εργασιών 20.022.834 ευρώ και ζημίες 27.994.866 ευρώ, έναντι κύκλου εργασιών 15.213.603 ευρώ και ζημιών προ φόρων 21.396.741 ευρώ το 2018. H Dimera Media Ltd απέκτησε τον σταθμό από την A-Orizon Media Ltd στις 11/8/2017. Ο Ιβάν Σαββίδης βλέπει να φεύγουν τεράστια ποσά και πλέον έχει ανασκουμπωθεί κατά τα πρότυπα του ΠΑΟΚ. Κινήσεις λελογισμένες και αποτελεσματικές. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολο ν’ ανατραπεί, καθώς η διαφημιστική πίττα είναι περιορισμένη και τα προσδοκώμενα έσοδα δεν ανακάμπτουν. Ειδικά την τρέχουσα σεζόν ο Ιβάν Σαββίδης πραγματοποίησε τις μικρότερες δαπάνες στην παραγωγή προγράμματος, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος λειτουργίας.

Ο Γιάννης Λάτσιος ανέλαβε τη θέση του προέδρου με αποστολή να αναδιοργανώσει το κανάλι με νέες παραγωγές και η Χρύσα Μασούρου, μετακινούμενη από την ΕΡΤ, τη Διεύθυνση Προγράμματος. Προς το παρόν, εκτός από τη Μάριον Μιχελιδάκη, που εντάχθηκε στο δυναμικό του καναλιού, αναμένεται και η επιστροφή του Μανούσου Μανουσάκη, παράλληλα με την ΕΡΤ, με μία μεγάλη παραγωγή. Η παρτίδα είναι δύσκολο να σωθεί, αλλά η τηλεθέαση βελτιώθηκε λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την επέκταση της ειδησεογραφικής ζώνης.

Ο Ιβάν ακροβατεί στο Open που συνέχεια ζητάει και μπορεί να μην έχει μάθει να χάνει, αλλά με τις νέες συνθήκες είναι δύσκολο να βάζει το χέρι στην τσέπη και να φέρνει ρούβλια από την Ρωσία. Εξάλλου αυτά πλέον δεν… περνάνε στον δυτικό κόσμο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα