Η Μέρκελ ανοίγει την ψαλίδα έναντι του Σουλτς

Τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές στη Γερμανία, μία νέα δημοσκόπηση έρχεται να δώσει προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων στην Άνγκελα Μέρκελ έναντι του Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με την εταιρεία Emnid, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Μέρκελ, ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ονομάστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα.

Να θυμίσουμε πως στα τέλη Απριλίου η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.

Την ίδια ώρα, το κόμμα Die Linke διατηρεί το 10% των προτιμήσεων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 8%, ίσο ποσοστό με το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%. Η δημοσκόπηση αυτή διεξήχθη από την 4η ως τη 10η Μαΐου σε δείγμα 1.900 ψηφοφόρων.

Διαβάστε επίσης