Η Μέρκελ έκατσε σε καρέκλα ώστε να γλιτώσει το τρέμουλο

Παραβιάζοντας το πρωτόκολλο η Γερμανίδα καγκελάριος υποδέχτηκε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας, μετά την περιπέτεια υγείας που είχε χθες

Με ένα διαφορετικό τρόπο υποδέχτηκε αρχηγό κράτους η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα αφότου εμφανίστηκε να τρέμει στην κυριολεξία σαν το «ψάρι» δίπλα στον Φινλανδό πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας έτσι το τρίτο επεισόδιο με την υγεία της σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Σαφώς ταλαιπωρημένη η σιδηρά κυρία υποδέχτηκε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας, παραβιάζοντας έτσι το πρωτόκολλο. Κίνηση που υποδεικνύει ότι το έκανε ώστε να μην σταθεί όρθια και υπάρξει πάλι επεισόδιο τρέμουλου.

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν κάθισε δίπλα στη Μέρκελ κατά την υποδοχή με στρατιωτικές τιμές που της επιφυλάχθηκε στο Βερολίνο, πριν οι δύο γυναίκες βαδίσουν προς την καγκελαρία. Η Μέρκελ δεν φάνηκε να τρέμει και χαμογελούσε πλατιά.

Μετά τη συνάντησή της χθες, Τετάρτη, με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε, η καγκελάριος είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».

Σήμερα η Μέρκελ και η Φρέντρικσεν κάθισαν σε λευκές καρέκλες μπροστά από το γραφείο της καγκελαρίου ενώ ανακρούονταν οι εθνικοί ύμνοι.

Οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σ’ ένα μικρό βάθρο όπου η καγκελάριος και οι εκάστοτε καλεσμένοι της ακούν συνήθως όρθιοι τους εθνικούς ύμνους.

Διαβάστε επίσης