«Η μεσαία τάξη κουράστηκε με τον Τσίπρα – Στα χαρτιά η καταπολέμηση της διαπλοκής»

Oι Financial Times “σφάζουν” με δημοσίευμά τους τον Αλέξη Τσίπρα  και την πολιιτκή που ακολούθησε η κυβέρνησή του 

«Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα κουράστηκε από τον Τσίπρα καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας όπου περιγράφονται τα οικονομικά «επιτεύγματα» της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα, δέχθηκε πλήγμα από τις απότομες αυξήσεις φόρων, αγνόησε τη μέτρια οικονομική ανάκαμψη υπό τον Τσίπρα και εγκατέλειψαν κατά κύματα το κόμμα, καταστρέφοντας τις ελπίδες του να παραμείνει στην εξουσία έως τον Οκτώβριο και να γίνει ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός σε δύο δεκαετίες που ολοκλήρωσε την 4ετή θητεία του» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Στους Financial Times μιλάει και ο καθηγητής Άρης Χατζής, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ο Τσίπρας δεν μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές (σσ. τις βουλευτικές).

Είναι πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις για να μπορεί να καλύψει τη διαφορά σε τέσσερις εβδομάδες».

«Ως πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας αποδείχτηκε ένας πονηρός πραγματιστής, απορρίπτοντας την πύρινη ρητορική του μέσα σε λίγους μήνες.

Ανέτρεψε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος όπου οι ψηφοφόροι στήριξαν τη σκληρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ευρώπη, απέρριψε την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαραφάκη για επιστροφή στη δραχμή και υπέκυψε στις απαιτήσεις των Βρυξελλών και του ΔΝΤ για την εφαρμογή νέου γύρου σκληρών φορολογικών μέτρων» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Εκτός από την έξοδο από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, οι Financial Times περιλαμβάνουν στα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης και τη Συμφωνία των Πρεσπών που αν και επαινέθηκε διεθνώς, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού λαού.

Η καταπολέμηση της διαπλοκής

Στο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά και στις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαπλοκής, που όπως φαίνεται έμεινε στα… χαρτιά.

«Στην πραγματικότητα τίποτα δεν άλλαξε υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που συνέβη ήταν ότι μια ομάδα ηλικιωμένων επιχειρηματιών που εμπλέκονταν προηγουμένως στη διαπλοκή αντικαταστάθηκε από μια άλλη που καλλιέργησε επιτυχώς τις σχέσεις με το νέο καθεστώς.

Αρκετά μέλη της παλιάς φρουράς κατάφεραν να αποκτήσουν σχέσεις με ανθρώπους γύρω από τον πρωθυπουργό» δηλώνει στην εφημερίδα ιδιοκτήτης μεγάλης ελληνικής εταιρείας.

Διαβάστε επίσης