Η μπαλαρίνα και το τσίρκο

Όταν ο Τούρκος ακροδεξιός ηγέτης των Γκρίζων Λύκων χαρακτηρίζει ως τρελό τον Πάνο Καμμένο, οι περισσότεροι, ανεξάρτητα εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ διαμαρτύρονται επειδή είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όποιος παρακολούθησε σήμερα το πρωί την “πολιτική συζήτηση στον Σκάι, όπου μετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Βέττας (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκη Κεραμέως (Ν.Δ.) Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΔΗΣΥ), τότε κατανόησε πως οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου δεν έχουν καμία διάθεση για συνεργασία.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας τον χαρακτήρισαν και ως μπαλαρίνα, αλλά και ως τσίρκο. Ειδικά οι κ.κ. Βέττας και Γρηγοράκος έδωσαν ρέστα, προκειμένου να στηρίξουν τα κόμματα τους.

Η συζήτηση ξέφυγε όταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφερόμενος στον κ. Καμμένο άσκησε κριτική για τις δηλώσεις του, τις οποίες χαρακτήρισε ως άστοχες, επικρίνοντας τον υπουργό Άμυνας για τις ενδυματολογικές του επιλογές με τις στολές παραλλαγής λέγοντας ότι “είναι ένας πολεμοχαρής υπουργός”.

Πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση του ο μόνιμα εριστικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας στην προσπάθεια του να στηρίξει τον υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα μάλλον τα έκανε χειρότερα υποβιβάζοντας τον: “«Υπουργός Άμυνας είναι, στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φορά, δεν είναι μπαλαρίνα». Με το ζόρι ο Δημήτρης Οικονόμου προσπάθησε να συγκρατήσει τα γέλια του.

Η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη όταν ο Γρηγοράκος επέμεινε και χαρακτήρισε ως τσίρκο τον υπουργό. Μάλιστα επανέλαβε πολλές φορές την λέξη τσίρκο, παρά το γεγονός ότι ο παρουσιαστής έκανε φιλότιμες προσπάθειες να τους πει ότι σε μία περίοδο δύσκολη πρέπει να είναι όλοι προσεχτικοί. Τότε ο κ. Λάκωνας βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε: “Είμαι αντιπολίτευση και ξέρω τον ρόλο μου. Δεν θέλω να πέσει ούτε μία σφαίρα ένθεν κακείθεν, όμως ο υπουργός Άμυνας είναι τσίρκο με την στολή παραλλαγής”.

Και η εκπομπή ολοκληρώθηκε με νέο κρεσέντο του Βέττα:  «Η χώρα απάντησε με ”μαγκιά” στους Τούρκους. Διαχειριστήκαμε το περιστατικό με επιτυχία. Κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε ούτε να μην απαντάμε, ούτε να μην αντιδρούμε, ούτε να υποχωρούμε. Οι σφαίρες έπεσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι. Αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό!».
Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (δεν μετείχε στον καβγά και στα καφενειακά σλόγκαν) λαμβάνοντας το λόγο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει μέχρι και αυτή την ώρα επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, 36 ώρες μετά. «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να δρα με τέτοιο ερασιτεχνισμό», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα