
Η Μπενφίκα 2-1 την Εστορίλ πάτησε κορυφή
Σκόνταψε η Μπράγκα 1-1 στη Σάντα Κλάρα
Η Μπενφίκα νίκησε 2-1 στην έδρα της Εστορίλ για την 32η αγωνιστική της Primeira Liga και βρέθηκε στο +3 στην κορυφή από τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία υποδέχεται τη Ζιλ Βισέντε στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», οπότε μπορεί να βρεθεί ξανά παρέα με την «άσπονδη» συμπολίτισσα, αφήνοντας τους γηπεδούχους στις μεσαίες θέσεις.
Οι Λουζιτανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τα τέρματα των Ορσνες στο 7’ κι Οταμέντι στο 35’ πριν μειώσει στο 78’ ο Ζανοσέλο και βάλει για λίγο «φωτιά» στο ματς.
Δεν τα κατάφερε κόντρα στη Σάντα Κλάρα η Μπράγκα, αφού παραχώρησε 1-1 στην αντίπαλό της στο «Μουνισιπάλ» και βρέθηκε ισόβαθμη με την Πόρτο στην τρίτη θέση, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται μόνη της εκεί με +2, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στο -3 από την προνομιούχο πεντάδα.
Η Σάντα Κλάρα προηγήθηκε με τον Ρικαρντίνιο μόλις στο 6’ κι άντεξε στην επανάληψη, δεχόμενη μόνο το τέρμα του Ρικάρντο Ορτα στο 47’.
Παρέμεινε σταθερά στην προνομιούχο πεντάδα η Γκιμαράες, περνώντας με 2-1 από τη Μαδέιρα κόντρα στη Νασιονάλ, η οποία έχει ξεφύγει από κάθε κίνδυνο.
«Ανάσα» για τη Φαρένσε, η οποία νίκησε 2-1 εντός έδρας την αδιάφορη Φαμαλικάο και μείωσε στο -5 από τις θέσεις παραμονής.