“Η Ν.Δ. ακόμη και αυτοδύναμη θα προσπαθήσει για ευρείες συναινέσεις”, δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας

“Η Ν.Δ. θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία μετά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Είναι μια θέση την οποία είχε εκφράσει ο πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης” δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας.

Εκτίμησε, δε, ότι “η ίδια η πραγματικότητα είναι αυτή που προσδιορίζει και την ανάγκη των συνεργασιών και τη γενικότερη διάθεση” και τόνισε ότι “χρειάζονται γενικότερες πολιτικές συναινέσεις”.

Για την κατάσταση στην οικονομία διερωτήθηκε “για ποια επιτυχία αλήθεια μιλάμε όταν η χώρα είναι δεσμευμένη για πολλά χρόνια ακόμα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα” και πρόσθεσε: “Για ποια επιτυχία μιλάμε όταν -και αναφέρομαι στον κ. Τσακαλώτο- ξέρουμε ότι από 1.1.2019 το αφορολόγητο θα φτάσει σε αστεία πλέον επίπεδα και θα υπάρχει επιπλέον περικοπή συντάξεων η οποία θα πλήξει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας; Για ποια επιτυχία μιλάμε όταν αυτοί που μιλούσαν για το ξεπούλημα των ασημικών – εννοώντας βέβαια τα σοβαρά ελληνικά περιουσιακά στοιχεία- πλέον τα έχουν βάλει στο υπερταμείο για τα υπόλοιπα 98 χρόνια και δεν μπορούν να τα διαχειρίζονται ως εκφραστές της όποιας ελληνικής κυβέρνησης ή της βούλησης των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας;”.

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι αν δει κανείς “το τι ζουν οι Έλληνες πολίτες, είναι βέβαιο ότι θα καταλάβει πως αυτή είναι μια απολύτως αποτυχημένη οικονομική πολιτική” και υπογράμμισε ότι “όταν η χώρα αναλαμβάνει δεσμεύσεις είναι υποχρεωμένη να τις τηρήσει όποια και αν είναι αυτή η κυβέρνηση”.

Τάχθηκε, δε, υπέρ μιας διαφορετικής πολιτικής που θα έχει στόχο την ανάπτυξη, θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις και θα επιδιώκει τις πραγματικές επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. “Εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ανάπτυξη που δεν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε σε μια ανάπτυξη που θα δημιουργήσει ένα σοβαρό κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της χώρας μας και των όποιων επενδυτών ανά τον κόσμο και αυτό θα δημιουργήσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό εξελίξεις οι οποίες αφορούν και στην αγορά εργασίας αλλά και στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας” πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης