Η Ν.Δ. κατέθεσε την τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου

Η Ν.Δ. κατέθεσε την τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου απαντώντας έτσι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του ανέφερε ότι η τροπολογία έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των βουλευτών του κόμματος και κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να την κάνει δεκτή.

«Ενώ εξαγγέλλετε αυτές τις παροχές αρνείστε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. Οι εργαζόμενοι και οι μισθωτοί θα χάσουν πάνω από το μισό του μισθού τους. Καταθέτω λοιπόν την τροπολογία για την κατάργηση του επαίσχυντου και βάρβαρου αφορολόγητου. Μια τροπολογία που υπογράφει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι βουλευτές του κόμματος. Τι θα κάνετε θα την αποδεχτείτε; Θα την συζητήσετε;».

Νωρίτερα η συζήτηση είχε ξεκινήσει σε κλίμα αντιπαράθεσης όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τους κυβερνητικούς βουλευτές που φαίνεται ότι έχουν πάρει τα πάνω τους μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ξεκίνησε στην επιτροπή της βουλης η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις σε εφορία, δήμους και ταμεία.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, λέγοντας πως έχουμε ένα νομοσχέδιο που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού το στηρίζει και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης επεσήμανε “τουλάχιστον ταχθείτε υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας που περιμένει τα μέτρα και ψηφίστε τα».

Η ΝΔ δια του Γιάννη Βρούτση, και Δημοκρατική Συμπαράταξη δια του Γιάννη Κουτσούκου αντέδρασαν στο επείγον του νομοσχεδίου που επέλεξε η κυβέρνηση για να το συζητήσει λέγοντας πως δεν θα προλάβουν οι φορείς να τοποθετηθούν μέσα σε αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε επίσης