“Η νέα γενιά απαντά στην μιζέρια”

Ευκαιρίες στη νέα γενιά αποφάσισε να δώσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προωθώντας στη θέση του γραμματέα τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, απόφοιτο του Πολυτεχνείου και πρώην γραμματέα της σπουδαστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Μετσόβειο.

Η εισήγηση της δεν πέρασε αναίμακτα και ήταν προϊόν συμβιβασμών. Όχι επειδή ο νέος γραμματέας δεν έχει πολύ καλές σπουδές και επιδόσεις αριστείας σε όλους τους τομείς της ενασχόλησης του, αλλά διότι οι ισχυροί του Κινήματος Αλλαγής προτιμούσαν νέο πρόσωπο μεν, αλλά μεγαλύτερο από τον 27χρονο μόλις Χριστοδουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη να προωθηθεί ένα πιο έμπειρο στέλεχος στη θέση του γραμματέα προτείνοντας τον πρώην βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του τόνισε πως ο ιδανικός γραμματέας αυτή την εποχή θα ήταν ο Μανώλης Όθωνας (ο πλέον στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά). Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επισήμανε πως “ο Μανώλης Όθωνας έχει ζήσει το εγχείρημα του νέου φορέα από την πρώτη του ημέρα”. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ζήτησε επίσης να ενοικιαστούν νέα γραφεία, ώστε να στεγαστούν τα στελέχη που θα δουλεύουν πλέον για τον νέο φορέα.

Οι κ.κ. Παπανδρέου, Θεοδωράκης και Καμίνης μίλησαν για ρίσκο στην επιλογή Χριστοδουλάκη, αλλά συμφώνησαν ότι στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης στην κοινωνία.

Η κ. Γεννηματά επίσης στο Πολιτικό Συμβούλιο αναβάθμισε και τον Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του νέου φορέα. Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου ο Δημήτρης Τσιόδρας, αλλά έκανε πίσω, καθώς ειπώθηκε πως ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού θα αξιοποιηθεί σε άλλο κρίσιμο πόστο. Επίσης Γενικός Διευθυντής του Κινήματος Αλλαγής ορίστηκε ο Νίκος Σαλαγιάννης και συγκροτήθηκαν τέσσερις κύκλοι τομέων με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο μόνος που δεν ανέλαβε καθήκοντα είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως προέδρου του Ποταμιού, δηλαδή κοινοβουλευτικού κόμματος.

Η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου θα επικυρωθεί την Κυριακή από την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Ο Χρηστίδης

«Η ανανέωση από τη Φώφη Γεννηματά γίνεται πράξη, δεν μένει στα λόγια και το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα κίνημα που αλλάζει μια συνολική μιζέρια που υπάρχει σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα της σημερινής μας κοινωνίας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή την πρόταση της κ. Γεννηματά να αναλάβει Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος σε όλη του τη ζωή προσπαθούσε να γίνεται καλύτερος, να βελτιώνεται, σε όλη του την πορεία στην πολιτική δεν άφησε πίσω τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό και όλο αυτό πιστεύουμε ότι είναι κάτι που μπορεί να εκφράσει την επόμενη ημέρα του Κινήματος».

«Είναι μία κίνηση συμβολική αλλά και πολύ ουσιαστική», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης, επισημαίνοντας πως «ο νέος μας Γραμματέας είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος θα εκπλήξει ευχάριστα όλους όσοι θα τον γνωρίσουν το επόμενο διάστημα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι «η πορεία του Κινήματος είναι μια πορεία αυτόνομη», σημειώνοντας ότι «εμείς καταθέτουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, με μεγάλες αλλαγές γιατί καταλαβαίνουμε ότι οι ανισότητες μεγαλώνουν με αυτή την κυβέρνηση και κανείς άλλος δεν προτείνει κάτι».

 

Διαβάστε επίσης